29/9 You must do the things you think you cannot do

Trött tjej på en lördagmorgon. Igår blev en väldigt lång dag för mig, först skola i 6 timmar, och direkt därifrån för att jobba allra första gången på restaurangen i 7 timmar. Det var löningsfredag, fullbokad restaurang och kö långt utanför redan vid 5. Problemet är väl att jag aldrig hade varit där tidigare och det var 500 bordsnummer... hahaha lucky me när jag skulle bära ut mat till borden liksom! ;) Men det gick väl helt okej och jag ska jobba ikväll också. Kommer vara så trött och somna supertidigt idag också. Det var ju trots allt över 1 månad sen jag jobbade sist..
Längtar till på måndag, vi ska äntligen börja med idéarbetet till vår designuppgift nr 2, wiiiiiiie :)

















PUSS!

27/9 Dagens arbete - kavajmönster

Har arbetat färdigt med mönstret som vi gjorde utifrån bilden på kappan i ELLE-tidningen. Nu valde vi alltså at göra en kavaj av den istället, med figursytt liv och vid nederdel från midjelinjen liknande en volang. Idag satte jag upp den på provdocka och såhär kommer den se ut. väldigt fin tycker jag! Får se om jag kanske använder denna i min kollektion, isåfall måste jag hitta helt rätt, perfekt svart tyg :)! Kanske lägger till några små detaljer på kragen också.... 


PUSS 

27/9 24h nerlagd och 10 timmars arbete

Då var jag äntligen klar med den nya designen, och vad tycker ni?

Jag gillar ljuset, stilrenheten och att den är väldigt enkel att röra sig runt på! Tror man får en helt annan inblick i hur man är som person bara genom att se hur man har utformat sin blogg! 

Såhär såg bloggen ut när jag började..



och resultatet ser ni ju själva! Tycker ändå jag har lyckats ganska bra :).

PUSS!

26/9 Mönsterkonstruktion

Nu har vi börjat göra egna mönster, äntligen! Var tvungen att leta upp en bild på någonting jag ville göra mönster av, och valde en väldigt snygg figursydd kavaj med volang nertill. Något jag är riktigt sugen på att sy till min kollektion möjligtvis med några ändringar. Jag använder mig av ett grundmönster på en kavaj, och sedan fixar vi till lite mönster från en vid kjol som vi kan använda som mönster till vår volang nertill. Imorgon ska jag göra slutet på mönstret sen är det klart att användas! 

Ikväll blir det nog bara en mysig kväll hemma med lite pluggande. Har några saker att fixa på en gammal uppgift och dessutom har vi litteraturseminarium på tisdag, så jag ska försöka hinna läsa klart boken idag. Orkade inte riktigt sminka mig idag, så det blev bara snabbt på med läppstift innan bilden togs!




Och här är bilden jag utgick från när jag skulle rita mitt mönster. Detta är en kappa, men jag tänker mig en kavaj som slutar med volangen och i ett helt annat tyg! :)

PUSS!

25/9 Vanliga tisdag med ovanligt samtal!

Började dagen stadigt som vanligt med min tallrik gröt och knäckebröd med ägg på! Och lite lat som jag är.. så hackade jag ihop en liten sallad till lunch, eftersom jag käkade upp matlådan igårkväll när jag inte orkade laga middag. Har varit och fixat mig ett gymkort också! Riktigt superduperbra, så jag kom precis hem efter 1,5 timmes gymträning :).

På bussen hem ringde en person jag aldrig trodde någonsin skulle höra av sig till mig - en av killarna som jag jobbade med när jag volontärarbetade i Sydafrika för 1,5 år sen. Han är sydafrikan och jobbar på kontoret på Star for Life, organisationen jag jobbade för när jag volontärade. Nu är han alltså i Sverige på besök med Star Choir, en kör som reser runt och turnérar i Sverige med ungdomar från svenska skolor - ett underbart samarbete jag själv tog del av första året det genomfördes! Dem ska alltså ha konsert här i Umeå på lördag, tyvärr jobbar jag men kan se om jag hinner få in en liten träff med min trevliga vän JD ändå innan han hinner lämna igen :)! Ååh vad glad man kan bli av ett oväntat samtal, och nu längtar jag bara tillbaka till Sydafrika igen. Ingen stress, inga måsten, man tog att som det kom - det var så härligt att leva där! Speciellt upplevelsen att bo i en hydda - I love it, och hade gäääärna gjort det igen ♥!



PUSS!

24/9 Lugnande läsare ♥

Äntligen har jag kommit lite till ro, det kändes bättre att vakna upp idag och se vad ni söta hade skrivit till mig. Jag har kommit på lättare tankar och får väl försöka ta det lite som det kommer just nu, ändå ett tag kvar ju! Behöver förmodligen bli lite mer sysselsatt, med början i helgen för då ska jag provjobba :) Imorgon är även gymkortet fixat, så sen blir det nog inte så mycket ledig tid kvar där jag kan fundera och få ångest över framtiden.. Hoppas väl det mesta löser sig som det borde.



PUSS!

23/9 Somebody that i used to know

Tankar om framtiden finns alltid i mitt bakhuvud just nu. Jag ska ju bara vara här i 1 år, och när väl sommaren kommer så är det dags för mig att fara ut på andra äventyr. Problemet är bara var? Det finns så många olika ställen jag känner att jag hade velat prova på.. och att tiden är knapp(när den egentligen inte är det - jag har ju hela livet på mig?). Men jag vill ju komma igång så fort som möjligt med det jag vill göra, och då måste jag förmodligen hitta en 3-årig utbildning med hög status så att jag kan gå långt därefter. Jag vill synas, jag vill att folk ska upptäcka mig, lära sig av mig, inspireras av mig. Jag vill bli så stor jag kan bli, mina drömmar har inget mål. Först och främst vill jag ju utomlands. Det finns utbildningar i Köpenhamn, Florens/Rom i Italien, Paris i Frankrike, New York. Det är dessa jag framförallt kollar lite extra på... Men självklart blir jag väl lite hindrad av språket, pengarna, boende? Det enklaste rent praktiskt hade kunnat vara Köpenhamn, men jag vill ju vidare... Utvecklas längre bort, varmare ställe med någon annan livsstil än den jag är van vid! Uppleva mer!

Att man aldrig kan bestämma sig.. Detta året får bli något av ett prova-på-år, betänketids-år och se-hur-det-går-år. Önskar jag visste exakt hur jag kunde göra. Men meningen är väl inte att livet ska vara enkelt och uppenbart. Utan allting förblir ovisst, och inkluderat framtiden.


"Standing in the hall of fame
And the world's gonna know your name
Cause you burn with the brightest flame
And the world's gonna know your name
And you'll be on the walls of the hall of fame"



Hade varit trevligt att veta om någon annan ligger inne med samma framtidsångest, eller är jag totalt lonely?

PUSS!

22/9 Himla härlig lördagkväll

Ska snart dra mig hem till Ronja där vinet ligger på kylning! Ikväll blir det nog en härlig kväll, vi får se vart vi hamnar. Längtar förresten så himla mycket till Swedish House Mafia i Stockholm i november... Och jag ska boka biljett till Stockholm imorgon!!!!!! :)




PUSS!

22/9 Tidig lördagmorgon

Vaknade tidigt av ren rutin idag.. alltid lika skönt att vakna av sig själv ändå nu när det är helg! Nu har jag precis lagat mig en jättemumsig frukost med knäckebröd, ägg och lite gröt! Tänkte gå ut och ta en lång powerwalk innan jag sätter igång en tvätt och drar till affären och handlar! 
Ikväll tror jag faktiskt det blir utgång på ett ställe vi aldrig varit på tidigare.. Tror det ska vara motsvarigheten till typ KB i Malmö vad jag har förstått det som. Får väl se hur väl man passar in där..... :) 




PUSS!

21/9 Fridays lovely shirt

Idag hade vi provningar hela dagen av allas toile och det gick jättebra! Så nästa vecka blir det äntligen Designprojekt nr 2 som kommer handla om en överdel totalt skräddarsydd till mig själv och designen ska komma från idéarbetet vi börjar med på måndag! Ikväll blir det bara en härlig hemmakväll med film och god mat, hihi!

Har förresten en sjuuukt snygg topp på mig idag. Fyndade på H&M för 149 kr! ;)





PUSS!

20/9 Torsdag

Finfin torsdag som började med en arbetsintervju kl 10 på en restaurang/nattklubb här i Umeå. Det är en kvälls- och helganställning så jag kan tjäna lite extra nu under tiden jag studerar! :) Jag tyckte iallafall det gick superbra och dem ringde mig precis och sa att dem vill att jag provjobbar nästa helg, wiiiiieee!

Direkt efter intervjun tog jag mig vidare till ett område i utkanten av Umeå där bla Myrorna och Röda Korset låg. Fick mig en jättelång promenad genom skogen för jag hoppade av på fel hållplats hahaha. Men mötte upp Ronja och sen blev det shopping på Myrorna och H&M för min del. Betalade totalt 600 kr på Myrorna och fick en kavaj, en klänning, ett par jeans och en kuvertväska - eeh bra pris japp! ;) 














PUSS!

19/9 Onsdag

Igår hade jag och Ronja en trevlig kväll tillsammans! Vi stack till Corona som är en nattklubb på studentområdet, det var väl sådär.. Ganska mycket folk för att vara en tisdag, men vi hann aldrig börja dricka vinet så det blev en totalt nykter utgång där vi träffade många konstiga/skumma/roliga typer.. Haha allt är så himla mycket roligare när man inte dricker ändå! Fast vi har nog en sjuk humor som ingen annan kan förstå sig på.... Tur jag hitta någon här i skogarna som jag kan skratta med! ;)

Det blev inte så jättemycket sömn inatt eftersom vi var ute igår och började tidigt i skolan imorse. Men lätt värt det! Idag fortsatte vi med våra såkallade toile. Det är en grundmall man gör som ska vara helt perfekt sydd på just mig då i detta fallet. Så mönstret ändrar jag hela tiden tills jag får exakta mått överallt, sen är det bara att spara detta mönstret i starkare papper så man kan använda detta som grundmall när man sedan ska börja rita egna mönster från grunden till exempelvis till min kollektion senare i kursen.

Imorgon har vi självstudier och jag satt kvar i skolan lite senare idag och gjorde klart det sista så jag inte behöver åka dit imorgon. För jag ska på arbetsintervju på förmiddagen och sedan blir det nog en tur och kolla second hand-utbudet här i Umeå! Vi får väl se om jag kan hitta något intressant! :)













PUSS!
 

17/9 Drömmen

Nu börjar vi äntligen med mönsterkonstruktion. Detta ska vi hålla på med i några veckor och kommer ju vara vår stora grund att stå på framöver, för det vi gör nu kan vi ha med oss hela livet och framförallt anpassa och skräddarsy åt andra. Dessutom behöver vi ju även göra mönster när vi ska sy våra egna designer, så det blir så perfekt det kan bli! Ska bli så kul när vi är klara med detta momentet! :)

Idag har jag även kollat igenom ca 5000 olika typsnitt/textstilar som jag ska kunna använda mig av i en framtida logga för ett märke. Guuuuud vad jag vill satsa på detta! Men det är lång tid kvar. När jag väl har bestämt mig för en logga så kan jag börja beställa hem tygband med loggan på som jag kan använda mig av i kläderna. Då rullar det på med andra ord!

Men än har jag en bit kvar, ser ingenting just nu som hindrar mig. Har enbart fått positiv feedback när jag har berättat om detta för folk, men jag inser också det är grymt svårt att uppfylla en dröm om att bli så stor som möjligt. Detta är något jag vill kunna försörja mig på och gärna gå med en otrolig vinst. We will see!

En söt bild på mig och Gabriela när vi kramas från min 20års&avskedsfest hemma i Malmö innan jag flyttade hit. Underbaaart ♥!





PUSS!




16/9 Lovely

Har varit ute och promenerat 1,5 mil idag, känner mig grymt duktig! Äter massvis med olika sorters gröt, dricker typ minst 3 koppar vaniljte om dagen och har det allmänt mys här i min lilla källare. Kan även kallas ensamliv/hemmafru/pensionär. Men visst är det trevligt att flytta hemifrån! ;)

Förresten idag har jag idag fått ett litet kärleksbrev från Italien.... hihi!



PUSS!


15/9 Fredagens utställning

Lägger upp lite bilder från hela klassens utställning av designuppgift nr 1. Vi är en stor blandning människor med stor variation av designstilar, så är det väl när man är 18 unika designers i en klass - i love it ♥!
















PUSS!


15/9 Lördag

Hade en väldigt trevlig kväll igår! Tog bussen hem till Ronja på kvällen där vi drack lite vin och snackade massa. Sen blev det dags att bege sig mot stan och vi skulle cykla dit. Haha men det började ÖSREGNA, och kallt var det! Men vi tänkte att då kan vi lika gärna köra på Afterski-temat, så vantar, tjock halsduk och mössa blev vår räddning den kvällen.. Fast man blev ju dyngblöt ändå!

Idag har jag världens mysigaste lördag, vaknade sent och ligger i sängen med massa bra tidningar, te och kollar på en film. hihi! Ibland är livet ändå ganska bra!




Mumier förbereder sig inför regnigaste cykelturen ever.



PUSS! 



14/9 FREDAG!

Vilken superfredag det har varit idag. Men jag har haft världens otur haha! Åker hemifrån med en buss tidigare mot universitetet, för vi skulle börja presentera våra saker idag och jag kände att jag behövde kolla igenom lite så allt blev perfekt. Men istället, när jag kommer fram så inser jag att min blus inte ligger i min väska. ÅH NEJ, tänker jag eftersom vi börjar om 20 minuter, och ta bussen hem tar 35 minuter. Men vad ska man göra.. Så jag får rusa till bussen, åker hem, hämtar blusen och åker bil tillbaka till skolan. Men när jag väl hoppar ut ur bilen med min tygpåse där jag hade blusen i, SÅ TAPPAR JAG DEN JÄKELN I EN FET VATTENPÖL. TYGPÅSEN ALLTSÅ... hahahaha så jag presenterade och ställde ut en blöt blus som tagit mig typ över 1 timme att hämta :(. Jobbig förmiddag med andra ord!

Men bara att vända det till något positivt.... När jag kom hem började jag storstäda och bädda rent med mina nya lakan och påslakan jag köpte igår! Så skööönt :). Nu har jag precis lagat världens godaste kyckling, med rotfrukter i ugn och bearnaiesås. MUMS, det är fredag ju! Dags att duscha och fixa sig, för snart tar jag fram vinflaskan..
Underbara helg ♥!

Idag har vi diskuterat en massa angående egocentriska designers och hur allting i ens kollektion egentligen utgår från en själv. Så det här blir helt enkelt en egoboost med massa bilder på mig själv, enjoy haha!!!!!!















Avslutar med två bilder på min blöta blus. Som förhoppningsvis har torkat i skolan nu.. haha!


PUSS! 






 

13/9 Torsdagsmys

Har spenderat hela dagen i skolan från 9-16. Det tar sin tid att sy något från grunden och väldigt detaljerat med rätt skärningar, bra måttanpassat och hitta lösningarna på problemen som uppkommer under arbetets tid. Självklart provsyr vi väldigt mycket. Hittar bra lösningar för just det speciella tyget vi använder osv. Men allt väldigt kul! Bara det att jag nog lätt blir uttråkad efter ett tag om jag inte blir färdig tillräckligt fort med något. Tidigare när jag sytt saker har jag alltid sytt under press, typ att jag måste bli klar innan fredag för då ska jag ha klänningen på mig exempelvis. Men nu är det lite flytande... Man gör lite så mycket man hinner osv, bara resultatet blir så bra som möjligt. Absolut inga nödlösningar här inte! Utan man ska presentera plagg med hög användningsförmåga och god sömnad. Men det lär man väl sig mer av antar jag!

Nu håller jag ju på med min blus som sagt, och såhär ser den ut änsålänge. Jag har kvar knapparna och knapphålen, men tänkte att jag kanske hinner lösa det ikväll så det är klart tills jag kan presentera och lämna in den imorgon!


Detaljer - Kragen


Detaljer - Knapparna som ska vara bak.



Hela blusen framifrån.



Sitter och pluggar med mitt underbara te!



Skulle läsa ut hela denna boken till imorgon för då blir det seminarium! Men jag kämpade på. Tog bara några timmar :)


PUSS!





12/9 20:52

Idag såg jag ut såhär när jag gick runt i stan och gjorde mina ärenden. Var bland annat för första gången och fixade naglarna här i Umeå. Gjorde dem på Nail Design School och fick verkligen bra kontakt med nageltjejen, sjukt härligt så dit ska jag komma tillbaka! Det roligaste var väl att det bara var lilla 20 åriga jag som satt där bland medelålderskvinnor och uppåt... Någon sa till mig att det var jättedyrt att göra vid naglarna här så ingen ungdom gjorde det. Men när jag väl gick dit så kostade det ju samma som hemma i Malmö? Weird.. Men man kanske inte spenderar så mycket pengar på sånt här skönhetsgrejs i Norrland?!



Såg ut såhär idag:
Jacka: Barbour, Skjorta: Ralph Lauren, Jeans: Nudie, Väska: Louis Vuitton, Stövlar: Någon random butik i Umeå, ingen aning haha!



Här är mina färdiga naglar. Enkelt med fransk manikyr!





PUSS!


12/9 Fixardagen

Idag kunde jag få sova ut rejält, superskönt! Vi har nämligen självstudier hela dagen idag.. Måste läsa ut en bok som vi ska ha seminarium om på fredag, och så har jag ganska mycket kvar att fixa på min blus som också ska lämnas in på fredag! Så igår fick jag äntligen tag i boken vi ska ha läst till fredag, men får bara försöka vara sjukt effektiv och hinna läsa ut den på 3 dagar! haha.. Jag gick hem ganska tidigt från skolan för att det nog var lite skönare att sy blusen hemma.. Jag lagade supergod middag, värsta husmanskosten med potatis, biffar och brunsås. Ibland känns det lite som om jag är en hemmafru, det enda jag gör är lagar mat, städar, tvättar, pluggar.. Men det är väl så det ser ut att bo själv? Haha! Jag har inte riktigt vant mig än, men tycker iallafall det är grymt skönt att jag faktiskt inte är HELT ensam utan att jag bor i en villa så man kan få hjälp med lite saker fort och så :)

Idag har jag fortsatt sy ganska mycket, nu är det bara knäppningen där bak, ärmarna och fållen kvar. Kanske tänkte skjuta fram det till imorgon om jag inte orkar göra klart det ikväll. För nu ska jag in i duschen och fixa mig innan jag åker iväg till stan och fixar mina naglar. Sen blir det kanske en runda på H&M om det inte är försent! :)
Lite bilder från dagarna:






Klipper ut mönster!







Ååh, det börjar bli höst ute!



PUSS!




10/9 Måndag

Då var det måndag och skolan igång igen! Äntligen ska vi få börja sy denna veckan, och gör vår första designupgift från idé till produkt. Uppgiften innefattar att vi ska göra en "skjorta" som ska vara inspiration av det vi gjorde förra veckan. Jag är ju inte så förtjust i att sy en skjorta direkt så jag får väl motivera om det för mina lärare sen att det blev en blus haha! Iallafall så är tanken att jag ska använda en del av en skiss jag gjorde förra veckan och då kommer jag göra om lite smågrejer men i det stora hela så är det en svartblus med volangkant nertill. Vi är tvungna att ha med 2 av följande: knäppning, manschett eller krage, och jag valde att ha knäppning och krage så på baksidan av blusen kommer jag sy fast svarta knappar från nacken och neråt. Dessutom har jag köpt riktigt fint svart broderat/spets-band som jag kommer sy fast som krage! :) Hoppas det går som jag tänkt.. haha

Idag har jag även varit och mött upp Umeås största bloggerska för att få lite klädesplagg! Underbaaaart :) Så det blev ett par beiga pumps med spikklack, en ljusbeige/vit spetsblus och ett par vita virkade shorts! Sommarkläder, men man kan ju längta! hehe :) Här kommer lite bilder på dagen!



Nya dojor!




Den söta blusen jag hämtade idag!


Fina virkade sommarshorts!


I skolan ritade jag en massa mönster..


Broderade spetsbandet jag ska använda som krage


Finfina knappar jag kommer ha där bak på blusen!


och lilla jag.. hihi

PUSS!


9/9 Nattinspiration

Här sitter jag och försöker inspireras till projektet vi ska göra den kommande veckan. Total fashion-brainstorm kommer nu:


























PUSS!


9/9

Nu har jag bott här i en vecka och jag börjar äntligen komma till rätta med allt! Häromdagen fick jag 2 stora flyttlådor hitskickade från föräldrarna i Malmö som var fyllda med nödvändiga saker! Fick en massa matlådor, fryspåsar, påsklämmor, strykjärn, vinterjacka, symaskin, och lite mer kläder och skor jag behöver. Så äntligen kunde jag använda symaskinen och börja mina små projekt jag behöver göra!

I fredags hade vi presentation och visade upp det vi hade gjort hela veckan i skolan, på kvällen tog jag det bara lugnt och lagade god mat hemma. Igår var jag i stan på dagen och på kvällen mötte jag upp några tjejer från klassen på förfest innan vi drog ut! Ställena stänger kl 2 här btw!!! Helt sjukt tidigt när man är van vid Etages kl 5 i Malmö.... Men man är ju hemma mycket tidigare haha så det är väl lite positivt ändå. Nu har jag precis gått upp och ätit lite god frukost. Tänkte kanske dra ut på en joggingtur senare, det är trots allt jättefint väder! Hade behövt städa och handla lite också, men det kan jag nog skjuta fram lite.... hihi! Här är lite bilder från de närmsta dagarna!


Såhär såg jag ut igårkväll.
Topp: Bikbok, Jeans: Serious Sally, Skor: Jeffrey Campbell


Fyndade 10-kronors smycken till mitt lilla projekt!


Sydde in och sydde upp mina svarta jeans så att dem numera sitter helt perfekt!


Mina skisser på visningen i fredags på skolan!


PUSS!



8/9 Halsband

I en stor rea- skål stod jag och rotade bland säkert 500 olika smycken och till slut fann jag detta underbara halsbandet för 10 kr. Som hittat! ;)

6/9 Dagens arbete - kollektion

Hej!

Idag har jag skissat sedan kl 11 till kl 5 idag. Vi hade självstudier men fick en stor uppgift att arbeta med så jag åkte till skolan lite senare och slutförde den där. Av allt vi hittills gjort skulle vi göra välja 3 saker att inspireras från. Jag valde mina två växtoutfits och en tredje som var ett grupparbete vi gjorde. Uppgifter var upplagd som så att utifrån de 3 sakerna jag inspirerades av skulle jag skissa 6 överdelar. Av dessa 6 skulle jag välja ut det bästa och skapa 4 nya, utifrån dem skulle jag sen skapa 2 stycken slutgiltiga överdelar. Man ser ju verkligen linjen som går genom en kollektion. Väldigt kul uppgift tycker jag! Dock var jag nog ensam om att inte använda några färger alls i mina skisser. Tror nog jag gillar det mer svartvitt, eftersom att jag tänker att antingen är plagget svart eller vitt. Man får också en helt annan känsla av plagget i sig och inte behöver bli blind på en färg som plagget har. Och vi var tvungna att ha med 3 element: olika sorters krage, manschett och knäppning någonstans i dessa skisser. 

Här är mitt resultat:

De första 6:





De bästa av dem 6 övre blev dem här 4:




Och det bästa av dem övre 4 blev dem här 2:




PUSS!



6/9 20-års klänningen

Hej!

Tänkte göra ett litet inlägg angående min klänning jag sydde till min 20-års fest! Den var inte riktigt planerad som sagt utan inspirationen kommer under tiden man håller på med plagget. Det enda jag visste säkert innan jag gick till tygaffären var att jag ville ha en ljus klänning, och gärna något lite böljande/fladdrande, som chiffongtyg. Mer än så mycket tankar brukar jag inte ha i så tidigt skede, men när man väl går bland tygerna, letar efter passande färger, tyg, annat material så får man en sån grym energi och bara ser massa plagg framför sig av olika tyg. När jag väl har köpt tyg och tänker ungefär hur plagget ska se ut är det bara att börja skissa. Självklart gör man något snabbt som beskriver plagget i stora drag, och ofta så ändras plagget lite under tiden man arbetar med det. Man hittar nya lösningar och ser nya möjligheter och använder sig av det istället för det som till en början var tanken. Här får ni lite bilder av min söta klänning. Köpte totalt 3 tyger, använde enbart vanlig symaskin alltså ingen overlock alls. En knapp, sidenband samt dragkedja även använt. Tiden blev utmätt till 20-24 timmars arbete från att jag började skissa tills att klänningen var fullständigt klar.

Här är arbetet från början till slut: 






















PUSS!







4/9 Första riktiga skoldagen

Började skolan på riktigt idag och det var verkligen superkul! Trots att jag får gå upp ganska tidigt och ta bussen såklart.. Men det är sköna människor i klassen. Man kan väl säga att vi är en otroligt konstig blandning av personer och stilar. Jag är jätteglad över att jag åkte hit just nu, kursen är jättekreativ och jag bara älskar det!
Idag fick vi uppgiften att gå ut i naturen och leta efter material att använda för att göra 2 olika outfits. Självklart tar man det man hittar(det vill säga väldigt mycket höstfärger) och inspirationen kommer inte förrän man sätter sig ner och verkligen börjar prova hur allt ser ut tillsammans. 

Då började vi med att skissa och jag tog såklart damkläder och skissade ihop två tjejer på STORA papper som jag kunde använda.
Här är mitt resultat!

Använde tillbehör: Nål, tråd, lim.






PUSS!

3/9 Börjat komma till rättta

Då har jag äntligen börjat komma till rätta i min lilla boning. Det är verkligen jättemysigt, lite kallt dock men det löser jag med massa mysiga värmeljus och filtar! Blir nog bättre när fjärrvärmen sätts på i oktober någon gång. Jag har iallafall gjort alla de vuxna sakerna som man gör när man bor själv, storhandla, städa, diska, tvätta och plocka undan. Visst är det ändå lite underbart att bara behöva ta hand om sig själv och göra som man själv vill när man själv vill göra det. Kokar ägg kl 22 på kvällen och äter middag kl 2 på dagen. Underbart helt enkelt! Man behöver inte ta hänsyn till något eller någon och man är helt oberoende av andra!

Fast så finns ju nackdelen.... Ensam? Nja, snarare RIKTIGT SJUKT ENSAM. Man kan väl inte vänta sig något annat när man flyttar till en stad 125 mil bort och egentligen inte känner en kotte. Men att gå och lägga sig ensam bland knakande väggar och och gnisslande dörrar är inte så kul som det kanske låter. Men vilken tur jag haft som har en så omtänksam syssling som jag kan spendera lite tid med! :) Kul att lära känna någon man är släkt med som man aldrig träffat förut heller!

Här är lite små bilder på min finfina lilla källarlägenhet.


Här kommer senare min symaskin stå som kommer med posten om några dagar!




Hall


Sovrum


Bastu


Myyyyys.


PUSS! 


2/9 flyttdags

Godmorgon!

Efter första natten ensam i Umeå så var jag faktiskt förvånad hur svårt det var att somna.. Allting knakar och låter lite extra mycket när man bor ensam, och speciellt när man inte är van vid det.

Idag har jag ganska mycket att fixa. Det blir en flytt till där jag ska bo hela året här i Umeå. Eftersom boendet som var planerat sedan i April blev inställt 20 h innan mitt flyg gick (ja en riktigt tråkig historia) så var det svårt att hitta något nytt. Men som tur var så har jag bott tillfälligt i min mammas kusins lägenhet dessa dagarna för hon varit bortrest. Och idag blir det flytt till mitt egna ställe som jag var och kollade på igår! Verkligen jättemysigt! Det är som en lägenhet i källaren på en villa. Så det bor ett par i villan och jag hyr källaren. Gemensam ingång men direkt innanför dörren så har jag en egen dörr till vänster och de har en dörr rakt fram till deras hus. Kommer nog upp lite bilder när jag gjort mig lite hemmastadd! Men det är iallafall ett stort sovrum med säng, skrivbord, garderob, tv, fåtölj. Ett kök med kyl/frys, mikro, spis, ugn, tvättmaskin. Sen hall, badrum, duschrum, bastu. Ja underbart alltså! :) hihi!

Pusssss!❤

/ Sofie Forsberg

RSS 2.0