28/1 Sunny, snowy days.

Livet går framåt som vanligt. Jag är i skolan, tränar, äter, ser på film, sover. - Inget speciellt liv här inte! Försöker väl fixa till en resa till stockholm inom den närmsta månaden, och hoppas på att få hänga lite med fina vänner ett tag. Annars är det väl en hemresa till Malmö planerad under påskhelgen, vilket nog också kommer vara den enda hemresan jag lär ha fram tills jag slutar här i Umeå. Men vet att jag kommer få ett besök hit under våren, och det är också efterlängtat :) 

Förövrigt så är det nog dags att söka lite jobb nu i Malmö från och med att jag kommer hem i juni. Så vet ni något nice ställe som skulle vilja anställa en gryyyyyymt trevlig tjej som mig så kan ni ju hojta till! :D hihi. och ja, bilden nedan visar mitt rätta jag.... hehe 



Var och fixade naglarna hos nageltjejen idag. Underbart knallrosa glitter... hahaha jag blev övertalad att för hundrade gången inte göra en fransk manikyr igen. Så nu får jag väl prova detta i några veckor :) SJUKT KUL!

PUSS!

26/1 Mysislördag

Började sy en väska idag i ett blått tyg, samma som jag tidigare gjort en kuvertväska i. Men tyvärr hade jag hela min syväska med alla tillbehör i skolan, så jag har väl kommit halvvägs och så får jag hoppas att jag fortsätter en annan dag. Tyvärr också lite problemet för mig... att jag alltid lägger av massa projekt halvvägs ofärdiga. Jag vill gärna att saker ska gå så fort som möjligt och om det då tar väldigt lång tid så antingen tröttnar jag och bara lägger det till sidan. Oftast så blir det att det ligger i en låda hur länge som helst och att jag aldrig tar upp och gör klart det.. haha jag vet inte hur många sådana projekt jag har. Men från och med nu ska jag försöka göra klart alla projekt jag påbörjar och även om jag lägger ifrån mig det så ska det slutföras inom snar framtid! ;)

Denna dagen har varit sjukt skön, bara tagit det lugnt hihi! Skulle träna, men tänkte att det nog inte är så bra om jag inte är helt frisk ännu så jag får väl vänta tills förkylningen försvinner helt också. Annars så åt jag världens godaste frukost imorse och nu så har jag ätit grönsaker med dip, lite senare ikväll så ska jag laga tacos. Vilken superlördag, MUMS! 
Men innan dess - dags för ansiktsmask, sätta in hårinpackning och göra rent naglarna från nagellack samtidigt som jag ska leta upp kvällens film!


Hoppas ni också får en härlig lördag :)
PUSS!
 
 

24/1 My quick bucketlist

Det blir inte bättre än såhär. Fortfarande krasslig och här ligger jag i sängen och fixar en "innan jag dör"-lista. Tragiskt? - Eh ja! Men så får det vara när man är sjuk hihi :)
Varsågoda att läsa!







Hur ser er lista ut..? :)


PUSS!

23/1 Ett januari fyllt av känslor och beslut.

Januari 2013 - denna månaden har innehållt allt man skulle kunna tänka sig för en designer-drömmare!

Jag har visat upp min kollektion på en modevisning och i en utställning förra torsdagen, alltså den 17:e januari! Det var fruktansvärt kul och jag har stressat in i det sista med allting - men det var det värt! 

Tankar har kommit och gått, samtidigt som beslut också har tagits... Just nu är allting under utveckling på obestämd tid. Men i en sådan här tuff bransch är det svårt att ta sig fram, och veta NÄR man ska satsa. Jag har svårt att bestämma tidpunkt för allt att starta, men jag ska iallafall inte försöka stressa fram något utan låta det ta sin tid.

Bilder från modevisningen och utställningen:


Min utställning som jag fixat ihop. 2 toppar, 1 kjol och 3 klänningar!



 

10/1 Lite fler bilder..

Godmorgon!
Tog en liten sovmorgon idag och nu ska jag strax bege mig till skolan, hoppas på att bli klar med min sista klänning idag. Önskar att det kommer lite modeller med, så jag kan ha lite provningar - börjar bli ont om tid nu! Iallafall så håller jag på att fixa min allra sista klänning. Den blir lite over the top, men sjukt kul att göra. hihi nyfikna?
Här har vi några bilder till från fotograferingen, dessa hänger även uppe i skolan i A3-format som en liten utställning!



PUSS!

8/1 Photoshoot

Första photoshooten för mig någonsin. Lite smakprov kommer här :)
Nästa fotografering blir på måndag, och då hela kollektionen med styling och smink. Detta var bara på prov inför den riktiga hihi men kul var det! Och plagget jag har på mig är självklart ett jag har designat och sytt själv som är till min kollektion och kommer även att visas på modevisningen nästa torsdag.


PUSS!


7/1 Spänd och hoppfull!

Den stora dagen börjar närma sig med stormsteg, nu är det bara 10 dagar kvar! Spännande på hur allting kommer bli! Idag hade jag två provningar som båda faktiskt gick superbra! Det känns jätteroligt att göra sånt här "på riktigt" liksom.. Det som man har drömt om så himla länge. Dessutom så började vi så smått att även fotografera lite i studion, ååh jag hade kunnat spendera hela dagen där inne! Men självklart har jag saker att sy också för det sista plagget är ju inte klart ännu. Annars så finns det så himla mycket att tänka på när det gäller uttrycket i bilder; hur känslans helhet av personen och plaggen ska förmedlas. Får hoppas att jag kommer fram till något som jag känner mig nöjd med..?
Var faktiskt hemma redan vid kl 19 idag, enbart för att jag skulle kunna laga en riktig middag och få pusta ut lite. Nu har jag ätit upp, diskat och tagit det lugnt ett tag så det blir dags för lite jobb igen. Natten är ju bara ung.

I studion


PUSS!

6/1 Produktivitetsnivå - vadå?

Idag har verkligen varit en sjukt konstig dag. Tänke åka till skolan tidigt för att få massa saker gjort.. det är ju trots allt en riktigt vanlig tråkig söndag? Så jag är sjukt effektiv på morgonen och är i skolan redan till kl 11! Ensam och sjukt otaggad försöker jag komma igång. - Det går aldrig. Var himla nära på att ge upp och åka hem igen. Men jag gav mig inte, denna dagen skulle jag ändå inte slösa bort! Så väl fortsatte jag och sen kom jag in i världens tempo! Nu har jag precis kommit hem. Klockan är 23 och jag har massor av kreativa idéer som snurrar runt! Varför blir jag alltid så himla effektiv på nätterna?! 
Jag som har 2 provningar att ta tag i från och med 9.00 imorgon behöver ju få lite sömn, men vi får väl se med det..

11 dagar kvar till modevisningen, wiho! :)
Går runt som ett vrak utan smink och har på mig en massa tröjor här i Umeå. Kall och stressad tjej är vad jag är. hihi. Men vem bryr sig egentligen? 




Handarbete... Silke. Pärlor. Läder.

Superfin bild jag tog på solnedgången när jag flög över Stockholm! 
 


PUSS!

5/1 Tillbaka till verkligheten

Då var det redan år 2013 och jag har hunnit bege mig tillbaka till Umeå. Hade 2 veckor i Malmö som var proppfyllda med fikor, shoppingdagar, fester och träffa hela släkten och alla vänner. Man kan säga att jag hade dem 2 bästa veckorna jag ens bara kunde önskat att ha nere i Malmö. Kom hem och spendera de första dagarna med familj och släkten, firade jul 2 gånger, var ute med vänner första fredagen och på lördagen var jag på födelsedagsfest och ute med andra vänner. För att bara tala om nyårsafton - som var att helt oslagbar! Äta trerätters buffé med mina allra närmsta fina vänner och typ 90 andra i Spegelsalen på Hipp. Firade tolvslaget på Stortorget innan hela gänget gick vidare till Klubb F där partajet fortsatte, sedan var det bara efterfesten kvar innan festen Nyårsafton 2012/2013 var avklarad. Mysigaste hemmadagen i soffan med mamma&pappa väntade den 1e januari. Kebabtallriken var ett måste... Och därefter hade jag bara 2 dagar kvar i Malmö som jag tog väl vara på! 

Men åh vad jag har ätit gott. Massa julmat och julgodis till att börja med! Sedan massa god mat som mamma&pappa har lagat - framförallt fondue såklart, uuunderbart! Sen överraskade dem även med brunch på casinot en dag. hihi så himla härligt! Och för att inte nämna nyårsbuffén.... ååh :)

Nu är jag tillbaka i kylan som sagt, och tillbaka till min studentmat. Fiber-havregrynsgröt till frukost varje morgon och soppa minst en gång om dagen! Fredagen igår var ganska lagom tråkig, behövde fixa en massa saker i stan, blandannat ett busskort. Så jag promenerade till stan och fixade det, sen var jag tvungen att ta ut pengar, eftersom mitt kort är avmagnetiserat och jag inte får det nya förrän på måndag så blir bara det ett stort projekt. Men hem igen och göra sig iordning för fredagsträning på gymmet! Körde cross-trainern i 40 minuter, sen vidare och körde mage i 25 minuter innan jag gjorde lite standardövningar med armar+ben som jag alltid gör när jag är det. avslutade med 15 min mage igen innan jag stretchade och gick för att duscha+basta. 

Lördagmorgon just nu och jag ska försöka ta mig till skolan alldeles strax. Har massa modeskisser att rita så jag har något att komplettera mina plagg med på presentationen. 

Här kommer liten bildbomb från min tid hemma!

Nyårsafton





Grattis Emelie!






Julafton



PUSS PÅ ER hela släkten och alla mina fina vänner som gör att min tid hemma blir så bra som den bara kan! 
RSS 2.0