29/10 Ledighets-kreativitet!

I måndags skrev jag min allra första tenta, och det kändes faktiskt jättebra! Det är skönt att ha fått det överstökat och då känner man sig plötsligt väldigt ledig och att man har gott om tid till annat. 

Jag fick för mig att börja sy en jacka efter skolan när jag kom hem vid 5. Efter en snabbrunda på tygaffären som ligger precis runt hörnet och en genomgång av dem tygerna jag hade hemma så var det dags att börja rita ett mönster till jackan.

Jag ville verkligen försöka jobba lite med detaljer och så på ärmarna. Jag älskar ju min skinnjacka som har lite sömdetaljer och kände för att hitta på något kul själv med dessa ärmarna! Så jag ritade ut ett "qviltmönster" för hand på en del av ärmen som jag sedan sydde raksöm efter. Likadant gjorde jag vid ärmsluten men istället för det qviltade mönstret så ritade jag vanliga raka streck som blir som "ribbor" när man sytt sömmarna. La också till något extra veck ungefär mitt på ärmen där jag lagt in en läderpasspoal. Likaså finns läderpasspoalen i öppningen mitt fram och ringningen mellan fodret och yttertyget.

Konstlädret hade jag hemma sedan innan. Den svarta superfina kortklippt/lockiga pälsen köpte jag på tygaffären och fodret med. Det räckte precis med 0,75 cm av båda delar! Kostnad för tygen jag köpte blev ca 300 kr, inte så farligt med tanke på att det ändå skulle bli en jacka. Totalt tog den 7 timmar att göra från start till sista söm. Och fickorna blev en liten detalj jag bara kände för att lägga till i slutet, oerhört praktiskt... ;)

Såhär ser den ut färdig! Superskön och fodrad med dubbelqviltat material med vaddering så den är varm och gosig! :)

 
 
 
 
 
 
/Sofie

26/10 Helgen som gått.

Nu sitter jag här söndagkväll och undrar vart helgen tog vägen.. I fredags kändes det som att den skulle ta en evighet att komma igenom eftersom att det faktiskt var min första helg helt ensam i Borås. Robin har varit och fiskat i massa dagar och jag har saknat honom hela helgen i princip haha! Nämen jag har haft fullt upp jag med..

I fredags fick jag gå tvinga mig själv att somna så tidigt det bara gick eftersom jag skulle upp tio över 5 lördagmorgon (komiskt att jag brukade komma hem denna tiden för två år sen på lördagmorgnarna haha). Men igår stod det jobb på schemat och jag satte mig i bilen kvart i 6 för att styra mot Göteborg. Kändes som en oändlig väg som aldrig skulle ta slut... i bäcksvart mörker och ösregn försökte jag ta mig fram mellan vattenplanande lastbilar. Tillslut framme i Göteborg, jag mötte upp 2 kollegor och bytade bil för att sedan köra vidare till Askim i Norge. Fortfarande bäcksvart och ösregn och översvämningar på flera ställen. Det var inte den roligaste biten att köra men det är ju bara att stå ut. Väl framme på ett köpcentrum i Askim så spenderade vi hela dagen där som Tom & Jerry. Det var sjukt mycket barn på plats och vi kunde knappt röra oss för att alla skulle kramas, ta bilder och hälsa på oss!
Vid 16 så var det bara att köra tillbaka mot Göteborg, och denna gången slapp jag köra så fick ta en liten tupplur istället. Vi var i Göteborg igen vid 7 och lämnade av Tom&Jerry på kontoret för att sedan byta till min bil och sen var det bara att köra tillbaka hem till Borås(återigen i bäcksvart mörker och ösregn). Dödstrött som jag var så la jag mig direkt i sängen och såg på tv resten av kvällen tills jag somnade.

Idag har jag försökt plugga, eftersom vi har tenta imorgon och jag har typ inte pluggat någonting! Lite ångest, men jag hoppas det går hyfsat bra ändå. Typiskt att jag fungerar på det sättet att jag gärna skjuter upp saker och gör allt annat än det jag borde. Så är det alltid med plugg och jag vet om att jag borde börjat i tid. Men imorse så kände jag istället för att rita en tavla, städa, diska, fixa lite här hemma och så innan jag satte mig ner och började läsa. Sen sprang tiden iväg och till slut har jag nu försökt streckläsa allt till tentan imorgon ;) Nice work liksom! 

Nu ska jag krypa ner i sängen, läsa igenom papperna en gång till och sedan ringa min älskling och säga godnatt. För guuud vad jag har saknat honom och längtar till fredag när han kommer hit. 


Jag är Jerry till höger :)

Tavlan som jag fixade ihop imorse!

/Sofie

22/10 Onsdag i Borås

Skolan har lagt i en extra växel och vi har i princip 1 tenta i veckan fram tills Lucia. Samtidigt har vi då vårt designprojekt till J.Lindeberg att få ihop. Nu handlar det om att prioritera tiden rätt och att försöka hålla sig till tidsplaneringen jag satt upp. Imorgon har vi presentation av grupparbetet som är starten i projektet med J.Lindeberg. Där har vi gjort varumärkesanalys, målgruppsanalys och dessutom kommit fram till ett koncept med färgkarta och materialkarta som vi alla i gruppen ska utgå från nu när vi individuellt ska fortsätta arbetet med att skissa och designa plagg+skor till J.Lindeberg. Spännande att få känna att det börjar bli som på riktigt!

Fick dessutom reda på att jag faktiskt ska iväg till Norge på lördag och arbeta som barnartist igen. Denna gången blir det Tom & Jerry, och jag är såklart Jerry! ;) Superkul med en heldag där, eftersom att Robin ändå är på fiskesemester och jag kan ju passa på att få vara en av de roligaste figurerna jag faktiskt varit!

Nu är klockan halv 10 och jag tänkte strax gå och lägga mig i sängen. Kan även berätta att jag gjort nya naglar idag! Går till en tjej som jag faktiskt hittade via Facebook, hon sitter på svenska skönhetsskolan här i Borås och är jätteduktig på att göra dekorationer på naglarna. Superkul tycker jag!

Lägger in två bilder på naglarna - dem jag gjorde sist och naglarna jag gjorde idag. Och en goding från när jag var Jerry med min kompis Tom sist ;)!

 
PUSS & KRAM!

20/10 Bloggåterförening ♥

Man kan säga att jag har haft en extrem lång bloggtorka? Över 1 år.. ?!
Har ingenting att skylla på mer än att jag faktiskt har försökt vara i verkligheten desto mer och mindre i webb-världen. Men så fort man får en tid över har jag tänkt att jag ska försöka ta tag i den där bloggen igen. Och nu gör vi ett försök!

Sedan sist så har jag hunnit jobba i strax över ett år på Servicekuben AB, ett byggföretag i Malmö där jag suttit i reception/växel och lärt mig en hel del om bokföring, fakturering och företagsekonomi. Det har varit ett extremt lärorikt år och jag har fått så många nya vänner och bredare kontaktnät!
I samma veva så har jag jobbat helger på tygaffären Stoff & Stil, och desto mer på sommaren när jag haft semester från Servicekuben. Det är verkligen en dröm för mig som kreativt skapande människa, designer och tygentusiast!

Jag har dessutom också hunnit flytta från då Umeå till mitt flickrum i Malmö, sen flyttade jag in i en stooor lägenhet med en vän på gågatan i Malmö strax därpå och efter några månader så flyttade jag faktiskt in hos min pojkvän strax utanför Malmö. Och nu har jag precis spenderat mina första 2 månader i min första helt egna lägenhet i Borås.

Jag flyttade till Borås i slutet av augusti för att börja min designutbildning och här kommer jag att spendera de närmsta 2 åren. Jag var väldigt kluven i våras angående vilken skola jag ville söka in på - och om jag ville söka någonstans? Men sen, två dagar innan alla intagningsprover och ansökan till utbildningen skulle vara inne så satte jag mig och gjorde allting i sträck i fleeera timmar och ville bara skicka iväg det! Sen kände jag verkligen att det kunde gå hur som helst, iomed att jag faktiskt stressgjorde alla moment i antagningsproverna så var jag inte speciellt nöjd. Men titta vart jag är nu? Tydligen så såg dem någon sorts potential! ;)

Nu är det fullt ös i skolan och jag försöker pendla fram och tillbaka till Malmö på helgerna så mycket jag kan. Likaså försöker Robin pendla fram och tillbaka till Borås. Det är underbart att ha en pojkvän som känner att det faktiskt är okej att jag strävar efter min dröm och försöker nå mina mål - även fast det nu innebär att vi faktiskt befinner oss 30 mil ifrån varandra mestadels av dagarna i veckan. Men det blir ju desto mer kvalitetstid när vi faktiskt ses på helgerna. Tiden går fort, och nu är det bara strax över 1 månad kvar tills jag faktiskt åker hem för att stanna i en månad.. 

Detta blev en liten snabbrepris vad som hänt sedan mitt senaste blogginlägg... 

PUSS & KRAM.
RSS 2.0