Äntligen hittade jag min skinnjacka!

Hittade äntligen skinnjackan jag längtat efter. Rusade genom 4 H&M butiker på olika ställen i Malmö innan jag hittade denna. - Och självklart fanns den bara kvar i min storlek. DET VAR NOG MENINGEN ATT JAG SKULLE KÖPA DEN JA! :D


Fy på mig!


Jag är så dålig på att uppdatera min blogg nu när skolan dragit igång igen. Har en väldig massa att hinna med känns det som! Vet inte hur och när det kommer uppdateras som vanligt igen.

Tänkte berätta att jag varit på en arbetsintervju för någon vecka sedan, min allra första! Det var lite nervöst men allt löste sig ändå och jag fick jobbet! Så imorgon börjar jag jobba första dagen. Det är då ett extrajobb och kommer antagligen jobba mest på kväller/helger. Det känns skönt att äntligen ha fixat ett jobb iallafall! Parallellt med skolan borde väl ändå funka!




i ♥ h&m


Nu har jag äntligen köpt den efterlängtade klänningen från H&M. Och den levereras redan nästa vecka! hihi. ♥




Idag är det fredag, väldigt skönt faktiskt. Fast får ändå lite ångest över att jag börjar skolan redan på måndag. Även om jag har våndats lite över det idag, så har jag också gjort annat. Vaknade hos älskling idag och sedan tog vi det lugnt och så ett tag, var ute på en liten promenad i det kalla vädret. Sedan var jag tvungen att åka hem, och han skulle träna, så nu sitter jag här. Kollar även på Let's Dance, som jag faktiskt aldrig har riktigt tyckt om att kolla på innan just för att programmet är så segt. Jag tycker dock fortfarande att det är väldigt segt, men nu är det ändå snart slut.

Det har iallafall varit ett hyffsat långt lov, som jag verkligen behövt. Men nu känns det egentligen jättedumt, för när jag väl ska börja skolan så blir jag sjuk igen. Jag har en huvudvärk som är hemsk, en förkylning som verkligen INTE vill ge sig... och såhär ska jag börja skolan.. Vi får hoppas att det går över snabbt!



asos.com

basic top från
asos.com





asos.com


Än en gång blir jag så glad av att se söta klänningar på asos.com!
28 euro!



stylebystars.se


Stylebystars.se

Du kan även göra dina egna kollage där! :)




Brrr... kallt ute


Uschja, det är verkligen kallt ute! Nu har jag varit och åkt skridskor med ett par kompisar. Men dock blev det för kallt, så vi satte oss och fikade lite. Men sen frös vi så mycket så att det slutade hemma i Kims soffa med American Pie, Band Camp! haha. Dock har jag lite bilder från dessa timmarna :)


jag & Kim


brrr.... kallt...



Godmorgon


Nu sitter jag här, nyduschad, och försöker klura ut vad jag ska ha på mig idag när jag åker skridskor. Varför ska det vara så svårt? haha.. gud vad jag har svårt att bestämma mig.. en tjock eller en lite tunnare jacka? jeans eller leggings? nej seriöst nu.. jag tror jag tar det varmaste på mig!

Nu ska jag gå och äta någonting. Tänkte göra lite varmchoklad att ha med mig också! :) hihi.



Nattinatti


Nu ska jag nog gå till sängs. Har gjort en lista på inköp som behövs till sänggaveln jag ska göra. Än sålänge är jag uppe i ungefär 200 kr, och det är allt tyg som ska användas.

Imorgon vid ett så ska jag och ett par kompisar åka skridskor på en damm vid mig. Hoppas inte vi ramlar genom isen bara! Undrar egentligen om isen är stabil? Den kanske borde vara det.. eller ja, vi hoppas det iallafall. Annars får jag sitta och dricka varm choklad vid sidan om! På kvällen ska jag nog se Avatar 3D, om wille lyckas få biljetter... Annars blir det nog en annan dag snart :) Vill JÄTTEgärna se den.

Nu ska jag iallafall gå till sängs.
Natti



en liten bild från när jag åkte skridskor sist, det var dock med skolan mitt på Stortorget!
Lidia, Stina, Jag

Sommar eller vinter?

Varför längtar jag alltid till sommaren när det är vinter, och alltid till vintern när det är sommar?

Det är ju väldigt konstigt, men min teori är att vi alltid vill ha sådant vi inte kan få. När det är vinter så går det ju inte att bara få sommar direkt och tvärtom. Det är samma sak med killar och tjejer. Man vill alltid ha det man inte kan få! Eller? Är det inte några som känner igen sig?

Topshop!


Undrar varför inte Topshop har fler butiker? Ingen i Malmö......

Vårig klänning från Topshop, 600 kr. :)

Hade man matchat det med ett smalt svart glansigt skärp i midjan, svarta strumpbyxor och ett par stövletter, så hade det nästan blivit Blair i gossipgirl-varning på det! Vilket jag tycker är helsnyggt. :)





Kallt om fötterna?


Fryser du också om fötterna på kvällarna? - Det gör jag iallafall!
Och jag hittade ett par jättesöta inneskor som ser ut att värma vilka fötter som helst! Ett plus är att dom är extremt snygga!

12 euro på Asos.com





Dröm-sänggavel


En sänggavel jag verkligen bara hade kunnat se i mina drömmar - men den existerar faktiskt! Jag har letat överallt efter något sånt här, och inte hittat det. Men nu så.

Här får ni en bild på sänggaveln jag så gärna vill ha.


Tyvärr kostar den 6000, och jag tror inte jag är så villig att lägga den summan pengar på något sånt här när jag dessutom ska fixa massa annat i rummet också. Istället har jag fått en extremt bra idè... Jag är så pysslig, så varför ska jag inte kunna göra en sådan själv? Man behöver trä, tyg, knappar och vaddering! Och jag kan nästan lova att det kommer gå under 1500 kr! Tillochmed kanske under tusenlappen! När jag får tid över, så visar jag hur jag gör. Är ni intresserade av detta så kolla gärna in bloggen igen om ungefär 1-2 månader då har jag nog hunnit börja! :)




Kavaj från Asos.com


Snygg kavaj från Asos.com.
Vår eller sommarkavaj enligt mig, väldigt snygg till ett vitt linne och jeansshorts. Eller?




Tips tas gärna emot!


Tänkte nämna att jag har hittat världens snyggaste sänggavel! Eftersom jag letar lite saker till mitt rum och så, som jag ska göra om i sommar, så har jag redan börjat leta lite.

Jag ska blandannat hitta:

Tapeter
TV
Överkast
Golvlampa
Skrivbord
Kuddfodral


Är det någon som vet var man kan hitta något av detta? Ge gärna tips på ställen där du själv kanske har köpt något och är nöjd! :)




Igår åkte jag hem till min älskling på kvällen och sov där till idag. Nu sitter jag här och har precis ätit middag med min familj + min moster och min morfars syster som jag berättade om skulle komma hit idag. Ska snart sätta oss och kolla på filmen Flyga drake, som jag verkligen rekommenderar till den som är intresserad av att se den!

Nu har vi precis sett klart filmen. Än en gång så var den väldigt bra!

Idag ska jag nog bara ta det lugnt, imorgon är det torsdag och jag ska antagligen åka skridskor på husiemosse! :)


Kjol


En kjol som hade kunnat passa sig bra på Jenny Humphrey i GossipGirl.

ASOS.com



En sån klänning!


Har kostat 150 euro, men är nedsatt till 75 euro nu!

ASOS.com



Gammalt/åldrat foto i Photoshop


Idag ska jag nämligen visa er på ett enkelt sätt hur man gör så att ett foto ser gammalt eller åldrat ut.




Steg 1)
Välj ut ett foto du vill förändra, gärna ett med höga pixlar, då de är enklare att redigera.


Steg 2)
Du har lagt in bilden i Photoshop. Nu trycker du i menyraden på det som heter Bild > Justeringar > Nyans/Mättnad




Då kommer det komma upp en ruta som ser ut såhär. Där kryssar du i Färga och sedan ändrar du Mättnad och Nyans till 30. Tryck OK.




Steg 3)
I menyraden gå in på Filter > Brus > Lägg till Brus.




Det kommer komma upp en ruta som ser ut såhär. Kryssa i Gaussisk och Monokrom. Sätt Mängden ungefär runt 5, beroende på hur många pixlar din bild är.




Nu har du lärt dig hur man åldrar ett foto. Men detta är bara grundläggande, du kan göra ännu mer för att det ska se gammalt ut.


Såhär gör du om du vill göra det diffusare:

Steg 1)
I menyraden trycker du på Filter > Textur > Korn. Sätt Intensiteten till ungefär 6, och Kontrasten på 40, välj Korntyp Lodrät.





Hoppas det var till någon hjälp!



Att lära sig Photoshop


Jag använder själv väldigt mycket photoshop, och jag tycker inte det är något fel med det. Just att justera färger på bilder, ta bort födelsemärken, finnar medmera.

Det är många som frågar mig hur man lär sig använda photoshop, och det jag brukar säga till dem är att prova sig fram! Det är det absolut bästa sättet, och så har jag själv gjort.

Men för de som inte har tiden eller orkar sitta och prova sig fram, tänkte jag göra en liten photoshop-skola som det kallas. Jag är inte världens bästa på photoshop, men jag kan grunderna och hoppas kunna ge er lite att arbeta med! Det finns också säkert andra sätt att förändra en bild på, men jag berättar hur jag brukar göra iallafall.


Carolina gynning


En tjej med så många sidor, så många åsikter och så många erfarenheter. Du är en tjej som inspirerar mig väldigt mycket och du har alltid gått din egen väg. Det beundrar jag dig för. När jag läst boken Ego Girl, så blev jag helt fascinerad av hur mycket du egentligen gått igenom. Men sen kom Ego Woman, och än en gång får jag läsa om personer som tryckt ner dig gång på gång i olika sammanhang. Du har liksom jobbat dig upp från att vara sedd som bimbon med stora bröst och istället blir sedd som en professionell programledare. Dock inte av alla. Men enligt mig har du fått den tv-programledarroll som så många drömmer om.

Att ditt liv innehåller mycket äventyr är ju bara plus i kanten. Okej, livet blir lite vad man gör det till, men du är ju verkligen inte rädd för att få för lite äventyr, utan snarare tvärt om som jag uppfattar det. Du vill bara inte leva ett svenssons-liv där allt är tråkigt och likadant varje dag. Utan ut och upptäck världen!
Hade jag fått tillbringa en dag i en känd persons liv, så hade jag utan tvekan valt att vara dig i ditt liv.

Jag har alltid beundrat dig för den person du är. Lugn, men galen! Keep on going!








Idag har jag bara tagit det lugnt hela dagen. Var ute en liten runda och hämtade en film hos K som jag ska se imorgon. Det är faktiskt så att iövermorgon ska jag, mamma, min moster och Inga-Lisa min morfars syster, se en film där vi har läst boken till. Boken heter Flyga drake, är skriven av Khaled Hosseini, och boken är väldigt bra. En av de bästa böckerna jag läst. Och eftersom det finns en film till, så är det ju perfekt att se den? Boken har jag recenserat bland mina Recensioner här på bloggen, så om du är mer intresserad av boken så finns det lite information där.

Nu ska jag snart sätta mig och kolla på Design med Simon och Tomas, vilket jag tycker är riktigt kul att kolla på! Jag är väldigt sugen på att göra om mitt rum, och antagligen gör jag det i sommar. Därför sitter jag nästan varje dag vid datorn och kollar på tapeter och inredning. Hoppas jag hittar något som jag gillar, annars kanske jag får lite tips från Simon och Tomas? ´

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla så jag inte missar det!




Tänkte också nämna att vi faktiskt passar en söt lite Totti här hemma just nu. Såhär såg jag ut förra året när vi passade honom..





Monkiworld.com

350 kr för den här söta svarta vardagsklänningen!

åh... denna ska bli min! :)

Monkiworld.com




världens sötaste rosettklämmor från Monki!
40 kr!

Project Runway


Jag lyckas ALLTID missa project runway på söndagar kl 19... Och sen blir jag ALLTID lika förvånad över att det inte går att se på tv3play.se ... Tycker faktiskt att det är ganska dåligt, de har flera program i serier, men inte project runway. Varför?

Usch.. nu har jag missat säkert 3 söndagar i rad! Någon som vet var man kan se avsnitten igen?



En bild på FABOULOUS Austin Scarlett som BORDE vunnit Project runway season 1!

Dress


Denna klänning är fruktansvärt snygg, 399 kr på Nelly.com!



För att snabbt komma in på sidan, tryck här nedanför :)

Tankeställare



Har ni tänkt på hur orättvist livet egentligen är? Hur många som lider medan vi sitter här vid datorn? Hur många personer det faktiskt är som inte får mat så det räcker om dagen? Kanske inte heller tillräckligt med vatten?

Här står vi och tittar ut på snön. Som faktiskt är full av vatten.. Vi står i duschen och vattnet bara rinner ner när vi trycker på en knapp, vi spolar hur mycket vatten som helst när vi borstar tänderna och vi tänker inte på vad vi faktiskt förbrukar. För oss är det en självklarhet. För länder i Afrika är det fruktansvärt mycket värre. Speciellt just nu när vi smutsar ner miljön och klimatförändringar sakta sker. Länder vid ekvatorn blir först drabbade av temperaturhöjningarna, vilket därmed också ger större delar land som lider av torka och vattenbrist.

Vi däremot, bryr oss inte. Vi ser inte till att hjälpa till. Vi fortsätter att förbruka vatten i samma mängd, eller tillochmed större mängder än förr. Varför gör vi inte något? Vi tänker bara mer och mer på oss själva. Men är vi inte redan tillräckligt egoistiska?

Det finns så mycket jag vill göra, som jag vill förändra. Jag vill hjälpa andra som har det tufft i andra länder, jag vill veta att jag gör så mycket jag möjligen kan för att hjälpa till och få folk att må bättre. Att få utbildning, att slippa barnarbete, att ha ett tak över huvudet, att ha mat som räcker för att överleva och att leva under säkra, trygga förhållanden. Men vad är det egentligen man kan göra som en enskild individ? Knappt någonting. Men varför ska man då skita i det? TÄNK EFTER. Det finns ändå saker att göra för att hjälpa till. Lägg de där mynten du fick tillbaka av kassören i Unicef-burken på vägen ut ur affären. Avrunda det du köper på Scorett där mellansumman går till Rädda Barnen.

Dock så litar inte jag riktigt på välgörenhetsorganisationer fullt ut, då många länder är korrupterade och pengarna som skänks därför inte går till de saker de var avsedda för att göra. Då kan du också göra något eget, dra igång en demonstration, gör en egen välgörenhetsorganisaion eller som jag gjorde med 2 vänner till mig - anordna ett evenemang där alla pengar oavkortat gick till en specifik familj i sydafrika som hade 12 barn och vars morföräldrar och föräldrar hade dött i aids. De pengarna vi fick ihop på det evenemanget, som var en modevisning, ca 6000, gav alla barnen skolgång istället för att de skulle barnarbeta för att överleva.

Just därför, kan du som individ, göra skillnad. Alla kan göra något, om man bara vill.

Så tänk efter nästa gång du beklagar dig över att vattnet inte blir varmt tillräckligt snabbt, att lampan inte fungerar eller att tröjan du skulle köpa redan är slut. För det finns människor som inte har något av det.

Gör skillnad. För du, som individ, KAN.



H&Ms vår collection är ute!


Nu har jag suttit på H&Ms shop online och kollat lite, hittade en del fina saker som jag gärna delar med mig till er! Gjorde två outfits, lite olika stilar, något av det kanske ni gillar? och självklart är varje outfit UNDER 700 kr! :)





nu tänker ni säkert... detta kan ju inte kosta UNDER 700 kr?....
JO, kolla här...






så shoppa loss på H&M!



i ♥ senapsgult


jeans - nudie, linne - ginatricot, senapsgul kofta - h&m





Igår var det slappdag.. kom hem vid 8 på morgonen och sedan sov jag och min älskling fram till 2 tiden ungefär. Käkade gyrostallrik vid 7 sen låg vi bara i sängen och kollade på tv och mös hela dagen tills jag skulle sova och älskling skulle hem.. mysigt :)

Idag har jag däremot varit igång och städat hela huset, i alla vrår! Nu har vi gäster och vi har precis ätit efterrätt. Tänkte just nu lägga mig och kolla på film. Tyvärr missade jag Harry Potter och den flammande bägaren som jag inte har sett som gick på tv idag! Så därför blir det den jag får se nu istället.

Puss & Natti så hörs vi imorgon! :)




och här en bild på två snyggingar som är omöjliga att vara utan, nämligen Nate och Chuck från Gossipgirl.. Gud vad man längtar tills den här ungderbara serien börjar igen...

 

Outfit


Nya Inköp - nitbälte & korallblå kjol



2010 är äntligen här!


Nytt år, ny start, nya förhoppningar, nya vänner, nya möjligheter? Är det inte just SÅ det ska vara? :)


Tack för kvällen allihopa! Tack Adam Noren för middagen och att vi fick vara hos dig, och Tack Andreas Vidmar för att vi alla sedan kunde få fortsätta hela kvällen hos dig.










RSS 2.0