23/11 Stockholm

Begav mig till Stockholm igårmorse och bokade upp ett par ärenden och fikor med vänner innan jag begav mig för att övernatta hos en kompis. Idag ska jag vidare till stan vid lunchtid och sedan möta upp de andra vid hotellet! Ikväll lär det bli fest, men inte för att tala om vad det blir imorgon!!!! Swedish house mafia!!!!!! :D åh!

16/11 Chillkläder i skolan

Och detta är typ det skönaste jag har haft på mig sen jag kom till Umeå! Sjukt bra och sköna skolkläder när man har massa saker att göra men inte orkar göra vid sig för det.....








PUSS!

16/11 Blå kuvertväska

Hittade knallblått galon-tyg i tygaffären för någon vecka sedan och tänkte prova göra en kuvertväska med foder. Den blev väl helt okej, när man gör något nytt för första gången blir det aldrig perfekt.. Men är mer sugen på att göra i andra färger nu. Kanske dags att börja sälja dem också? Behöver bara hitta lite bra tyg i andra färger någonstans..










15/11 Todays







PUSS!

14/11 Första klänningen bestämd!

Kan börja med att säga att idag har jag inte ens sett dagsljus.... Gick upp och lagade mig en god frukost vid 10, sen satte jag mig direkt vid skrivbordet och började arbeta. Här har jag suttit fram tills nu när jag reste mig för att laga middag - först drar jag upp mina rullgardiner och ser att det är beckmörkt ute... haha typiskt liksom! Iallafall så ska jag iväg på ett polefitness-pass om en timme och sen åker jag nog vidare till gymmet och kör ett pass där också, lika bra när man väl är igång med träningen! :)

Här är första klänningen ritad till min kollektion, det kändes bra när det började släppa lite efter ett tag och inspirationen flödar. Jag ritar massor med kläder och sen får jag sortera bort och börja om igen tills jag verkligen känner att jag hittat något intressant och spännande. Dags att tänka på både materialval och räkna ut hur mycket tyg jag behöver sen så jag kan köpa på mig en del i Stockholm! 

Imorgon får jag min telefon förresten, och smart som jag är så kunde jag inte låta bli att köpa två Marc Jacobs-skal också... Det jag fick av mina tjejkompisar försvann ju när mobilen försvann för någon månad sen. Så nu ska jag banne mig ha två nya liksom! ;)


Såhär stökigt är mitt skrivbord idag. Total inspiration som jag gjort överallt!


Gjorde en dunderfrukost med gröt+hallon, macka med skinka, apelsinjuice och te! 

PUSS!

11/11 Underbara helg

I fredags hämtade jag mamma på flygplatsen och hon har bott här hela helgen. I fredags var vi och handlade lite sen lagade vi god middag hemma och såg X-factor med massa gottis! I lördags tog vi en tur på stan och shoppade innan vi på kvällen var bortbjudna till en liten släktmiddag, verkligen trevligt! Idag åkte vi in till stan och åt lunch tillsammans innan hon tog sig vidare till flygplatsen och jag åkte hem. Nu är jag helt slut.. supertrött! Har en dunderkväll på tv istället.. Det är väl lika bra att göra det rejält? Gossip girl, Solsidan och strax Beck! :)
 
PUSS!

8/11 Snart helg ♥

Förstod att gårdagens inlägg var väldigt uppskattat, haha kul! :) Antar att ni blir bättre på att dejta nu då - jag lägger det åt sidan ett tag iallafall. Här blir det totalt fokuserande på framtiden och det jag ska försöka åstadkomma med både studier och viktiga beslut.

Idag har jag fixat massor inför morgondagen. Haft självstuder vilket betydde att jag var ledig och kunnat göra lite vad jag velat, så sjukt härligt att vara totalt ledig! Eftersom jag får finbesök imorgon över helgen så har jag städat och fixat en massa här hemma och nu syr jag kuddöverdrag så det blir lite finare här... Ska försöka hinna med att forsätta med mina inspirationsbilder till kollektionen som jag började med igår, för sen försvinner ju hela helgen till annat roligt! 

Men åh vad jag längtar till imorgon.. Känslan att veta när jag vaknar imorgonbitti så är min mamma påväg till mig! Hihi ♥


PUSS!

7/11 Dejtingtips

Nu när vintern närmar sig och det blir förhållande-tider....
Som några av er kanske har märkt efter en katastrofalt arg statusuppdatering på facebook, så har jag nu fått ut min ilska gentemot sättet man framhäver sig själv eller hur man beter sig på en dejt. SÅ nu när jag har lite tid över så har jag gått genom några viktiga punkter jag tycker båda förhöjer stämningen och kan dra ner stämningen på en dejt.

Så här kommer min lilla lista med dejtingtips:

På dejt SKA DU UNDVIKA....
1. ...att avboka. (Först och främst ska du ju enbart gå på med på att gå på dejten om du är intresserad)
2. ...att verka ointresserad. (Ställ frågor, var framåt i lagom mängd)...
3. ...att ljuga. (Något som alltid kommer fram till slut. Håll dig till sanningen!)
4. ...att bara prata om dig själv. (Självklart är det kul, men du är ju där för att lära känna den andre)
5. ...att vara skrytsam. (Berätta gärna någon detalj som du är stolt över, men inte 100 saker)
6. ...att svära (Inte kul att prata med någon som fliker in med fan, jävla osv.. Vårdat språk, tack)
7. ...att klä dig i hood/jogging (Behöver inte vara kostym/klänning utan det räcker du ger klädvalet en tanke iallafall)
8. ...att komma försent (Ingen uppskattar personer som inte kan hålla tider)
9. ...att röka/snusa (Om inte den andre är rökare/snusare så är det orespektfullt att göra det)
10. ...att smsa/ta samtal (Ta helst inte ens upp telefonen under en dejt, då du verkar oengegerad eller uttråkad)


På dejt BORDE DU...
1. ...som kille alltid hålla ut stolen till tjejen (Tjejer älskar gentlemen, även om det bara är en sådan simpel sak)
2. ...gå till ett ställe där ingen av er har stor chans att träffa på någon bekant (Lättare att fokusera på dejten istället för omgivningn)
3. ...som kille betala notan! (Också som en gentleman)
4. ...ha ett ordnat bordsskick (Kniv+gaffel, smaska inte, sörpla inte och ta det lugnt med maten/drickan. Hellre många små tuggor än få stora där du ser ut som en hamster liksom)
5. ...fråga många frågor (Försök att hela tiden hålla samtalsämnena uppe, blir det tyst kan det bli jobbigt)
6. ...kanske välja en måltid som INTE innehåller vitlök eller är väldigt stark (Risk för dålig andedräkt, rinnande näsa och ögon)
7. ...ha med dig tuggummi (Gärna bjuda den andre efter maten/drickan också)
8. ...försöka att hålla dig till mellan 1-3dagarsregeln (Man ska helst inte vara för på när man tar kontakt igen, men vänta heller inte för länge)
9. ...vara bestämd (Vill du, eller vill du inte så säg det ganska fort. Bättre att såra någon i tidigt skede än ju längre tiden går)
10. ...vara dig själv, framhäv dina bästa egenskaper och låt den andre upptäcka din personlighet och humor.


Samtalsämnen som är lätta att prata om:
- Kläder, Konst, Musik, Fritidsintressen, Sport, Böcker, Skola, Jobb, Framtidsplaner, Ungdom, Familj.

Känsliga samtalsämnen som du kanske vill undvika om ni har olika åsikter:
- Pengar, Politik, Religion, Päls, Kött.


Hör gärna av er om det är något ni tycker att jag har glömt ta med som ni tycker är viktigt! :) Annars hoppas jag detta kanske hjälper er litegrann..



PUSS!


7/11 Idéprocessen

Och det känns som det tar sjuuuukt lång tid innan vi verkligen får börja skissa på riktiga plagg. Nu ska vi hålla på med idéprocessen i en vecka och då ska vi träffa vår handledare igen och gå genom hur långt vi har kommit. Jag som bara vill sätta igång och göra plaggskisser så jag kan börja leta material och känna att jag kommer någon vart!

Här är iallafall det jag håller på med just nu. Sitter och försöker få idéer genom att skissa inspiration enbart med svart/vitt och kontraster med hårt/mjukt... Är grymt sugen på att göra något sånt här på en fet stor tavla, vad tror ni om det? Endast svart och vitt? De tidigare tavlorna jag har gjort är ju bara med massa färg...


Dem är verkligen inte klara än, utan under konstruktion... :)

Men nu ska jag iväg på polefitness, wihoooooooo. Dock är det superkallt att gå i 20 minuter från bussen till lokalen nu när det är snööö och kyla. :(

PUSS!

6/11 Tisdag och problemformulering till kollektionen

Idag har vi haft självstudier men tog mig till skolan vid 10-tiden för att skriva min problemformulering som skulle vara inlämnad på eftermiddagen. Jag kompletterade med ganska mycket inspiration och lite litteratur jag tror kan vara värdefull för arbetet.. Det skulle som sagt utgå från Temat vi fick igår: "I en bevingad värld" och undertemat fick man välja efter lite brainstorming i klassen kring temat. Av ungefär 20 ord/påståenden valde jag att arbeta med undertemat Vitt och svart/kontraster

Jag tänker att undertemat speglar mig väldigt bra och jag valde det av flera olika anledningar. Tänker inte dra hela idéprocessen här men kanske berättar en liten del iallafall. Det jag kommit fram till är att jag vill arbeta med kontrasterna, det svarta och det vita i en bevingad värld. Genom olika texturer/material i det svarta och vita forma plagg som funkar idag i modern tid. Klassiskt, stilfullt, tidlöst och elegant är uttrycket jag strävar efter.

Håller på att läsa en bok om Coco Chanel, och just nu så har jag hittat ett citat som jag tycker speglar ganska mycket varför jag kommer jobba med just svart och vitt:
”Women think of all colors except the absence of color. I have said that black has it all. White too. Their beauty is absolute. It is the perfect harmony.” – Coco Chanel

Är så himla förväntansfull på hur detta ska bli! Tänkte snabbt berätta att jag faktiskt har bokat om resan till Stockholm, jag fick schemat och såg att vi var lediga torsdag och fredag den veckan, så nu åker jag redan torsdagmorgon och det blir en extra natt där! Superbra timing nu inför kollektionen också, ska hitta massvis med tyg där har jag tänkt :)


PUSS!

5/11 Måndag och start av kollektion

Då var det ny vecka och äntligen dags för kollektionen. Idag fick vi reda på det övergripande temat som är "I en bevingad värld". Annars är det väl ganska fritt med vad vi får göra. Vi skapade några olika underteman som vi fick välja mellan och sedan utifrån dessa saker göra research med böcker, bilder, kollage, personer, tankar osv, innan det är dags för att börja utforma problemformuleringen och sedan börja skissa. Jag har bestämt undertema men tänkte hålla det lite hemligt änsålänge tills vi närmar oss skisserna. Det känns som det kommer ta sin tid och vara grymt mycket arbete bakom detta. Behöver bara sätta igång så fort som möjligt!
Hur bra känner ni mig egentligen, vad tror ni att jag kommer göra för något? :)

PUSS!


4/11 Totalt söndag

Har inte skrivit på en vecka här och det kändes som det var ganska nödvändigt för mig att ta en paus. Framförallt behöver jag få koll på allting i mitt huvud, jag har så himla mycket jag vill hinna med och göra men man kan ju inte göra allt på en gång liksom. Hur ska jag hinna komma igång med allt jag vill? Prioriteringar? Karriär? Resa? Jobb? Leva? Pojkvän? Vilken ordning och var liksom? Det känns som om mycket hade gått bättre bara jag hade hittat något stabilt att luta mig tillbaka mot just nu och mäta tankar angående framtiden med. 

Förra veckan hade slutvisningen på vårt grupparbete, kände väl inte riktigt att det var min grej.. Jag har absolut inte svårt för att samarbeta - snarare gillar jag det väldigt mycket! Men i det här läget är det extra svårt att med 4 viljor skapa enbart 1 design. Men det har jag lagt bakom mig och nu fokuserar jag enbart framåt för IMORGON startar vi med min kollektion! Det ska bli så himla roligt och jag har redan tänkt ganska mycket kring vad jag vill att den ska innehålla. Ni får höra mer om detta i veckan när vi börjat med arbetet.

Här kommer lite insta-bilder från veckan som gått!

Billigaste klippen 149 ;-st. Kallar det riktigt fynd när jag hann klicka hem dessa 3 färgerna innan de tog totalt slut!
 
Jobb som powerpuffpingla!


Äpplepajs-bakning!
 
PUSS!
RSS 2.0