Tisdag 31 Mars 09

Övat inför musikalen i ungefär 4,5 timme idag! puh...
Premiären är imorgon kl 19.00! Sen har vi även 2 st föreställningar på torsdag, en kl 14.00 och en 19.00! Ska faktiskt bli riktigt roligt, och jag är såååååå taggad! :)
Helgen var chill, tog det bara lugnt, eftersom jag hoppas på att mina körtlar i halsen ska försvinna så jag kan börja träna igen! Träffade älskling och sov där lördag/söndag. Mysigt väder har det blivit också, så sol och värme bidrog till att jag cyklade till dansen i söndags! WOW! haha.. riktigt skönt var det faktiskt!


Nu har jag precis valt ut kläder till musikalen imorgon, annars är väl allting också klart. Har giltig frånvaro nu i två dagar, så ja.. mitt lov börjar NU! ha-ha! (:


åh, måste bara säga att Linda Rosing valde verkligen RÄTT kille i dagens program! HUGO, han är ju en helt fantastisk kille, de hade personkemi från första början! Tyvärr höll det ju inte i längden.. men ni kan läsa mer och se vääääldigt mumsiga bilder på hugo på http://www.kanal5.se/rosing!

OBS!

Ska även kanske berätta, att mina inlägg försvinner där nere efter hand, i brist på plats. men för att se alla inlägg, så är det bara att trycka på ''allmänt'' under kategorier till vänster! Då får man upp alla mina blogginlägg från första början!



kramar från

Fredag 27 Mars 09

mådde verkligen inte bra imorse, jätteont vid körtlarna i halsen, och kunde knappt svälja... Stack till skolan ändå, skulle ju bara ha musikalövning hela dagen nästan. :) Hade svenska i 40 minuter, där vi fick tillbaka våra argumenterande uppsatser som vi skrev i 3 timmar för några veckor sen. Det gick bra och då blev dagen automatiskt bättre! (:
Ska ju egentligen inte anstränga mig, men eftersom vi hade genrep för musikalen hela dagen idag så var jag tvungen att vara med lite, det blev bättre och bättre och tillslut satt allting som det skulle!

När man hade repat klart och så, då stack jag och kim till stan, fixade 80-talskläderna, tyvärr så tog det oss 5,5 timme att leta upp allt vi(Kim) skulle ha.. hahaha, fast det blev inte riktigt så kul tillslut när jag fick ont i mina fötter :( åkte hem och tog det lugnt, nu har jag städat hela huset, lagat mat till migsjälv, diskat undan, och ja... vad gör man inte när man är ensam hemma liksom?

uppsatsskrivning på måndag i svenska igen i 2 timmar, ska nog förbereda mig lite nu. annars blir det nog sova.. <3

Kramar från

 



80-tals kläderna!


















Torsdag 26 Mars 09


Mysigt, var hemma från skolan idag. igår hade jag one three hill-maraton, då jag kollade på heeeeeeeela första säsongen som jag har på dvd (:. idag vaknade jag vid 11,  gjorde en jätttegod smoothie, sen ut på promenad i 1h. När jag kom hem tog jag bara det lugnt. Suttit framför datan en del, rensat ut lite kläder och så.
nu är jag ganska trött. Imorgon blir det musikalrepetetion från halv 9 och sedan resten av dagen. Så borde väl öva lite på dansen tror jag.... slutet sitter inte än iallafall. Men det fixar sig nog!
Imorgon ska jag fixa kläder till 80-tals middan, tror jag... annars har jag nästa vecka också på mig!

superenkelt, jättegott och går att göra på bara någon minut! (:
Tänkte dela med mig av mitt smoothie recept:
1 äpple
½ banan
1 ½ dl frysta jordgubbar/hallon
äpple/päron/apelsin-juice

1. Delar äpplet i bitar och bananen med, lägger sedan ner det i mixern tillsammans med de frysta bären. Blanda lite juice och häll i, behöver inte vara så mycket, ca ett halvt glas. Tänk på att om du använder apelsinjuice kan den vara stark och ta upp mycket smak, kan därför vara bra att hälla i lite vatten i juicen innan du häller den i mixern.
2. Mixa tills det inte finns några bitar kvar!
3. Häll upp i ett glad och NJUT!

Jag använde faktiskt fläderblomssaft i min istället, (i brist på juice hihi!)

                              Innan mixen,                                                 KLAR!

80-tal?



BEHÖVER HJÄLP!
80-tals middag närmar sig, och jag vet inte vad jag ska ha på mig? Har bestämt mig för att ha våfflat hår, och färgglatt smink. Men annars då? Var inne på Ginatricot häromdagen, och de har faktiskt en del saker som man hade kunnat ha.  Men jag känner inte för att handla något som jag inte kommer att använda senare, så jag får nog ta och leta vidare. Någon som har något bra tips på vad jag ska ha på mig?

GE MIG INSPIRATION TACK!

      gammal bild på louise & mig, med vårt fiiiiiiiina läppstift! (kommer kanske till användning på 80-tals middagen?)


Onsdag 25 mars 09



Gick hem från skolan pga alla mina besvär. Körtlarna i halsen är svullna, huvudet gör ont, kramper i magen, trött & utmattad + en fet förkylning ovanpå detta. Även munsår och imorse vaknade jag med ett svullet öga... jättekul? Vet inte vad detta är.. Har fått råd av syster att omedelbart uppsöka läkare, för något kan vara allvarligt. Annars sa hon till mig att VILA, för det kan även vara föra att jag är för stressad helt enkelt och att det ger utslag såhär. Hade faktiskt feber förra veckan också, kan vara att min körtelfeber(som jag hade för ett lite mer än ett halvår sen) har blommat upp igen. Annars var det bästa hon sa idag ; "Sofie, du hade förmodligen behövt ditt sommarlov nu, och verkligen få vila ut dig efter allt du stressar..".

Förövrigt har jag bara åååååångest. Jag har fått för mig att försöka gå ner massa i vikt nu. Jag vet att det låter jätte patetiskt, men tyvärr så tror jag detta är en anledning till en del av det ovanstående sakerna...
Ska bättra alla mina vanor från och med idag. Försöka att sova ordentligt(dvs inte 4-6 h per natt som det brukar bli), äta regelbundet, varierat och BARA nyttigt(svårt när man är stressad). Sen ska jag försöka gå ut på promenader mer, börja cykla till skolan när det blir lite varmare. och TRÄNA FOTBOLL & DANS.
Någon som har förslag på bra mat eller hur man ska lägga upp dagarna?
Ska göra mitt bästa, jag lovar!

jag måste börja må bättre...


Idag kom syrran hem med 3-4 olika tyger som ska vara till hennes studentklänning! Inte säkert att jag kan sy den dock, eftersom jag är så stressad så vill dom ju inte lägga detta också på mig. Men jag tycker egentligen bara att det är kul ju.. Hoppas jag får tid till att göra det!


Dagens låt: Micheal Jackson - Thriller
Det är denna låten jag kommer att dansa till på musikalen Destination Inspiration den 1:a och 2:a april. Och det är faktiskt så att vi kommer att dansa så som dom gör i denna videon;
http://www.youtube.com/watch?v=zgnlZs3uB2Q&feature=related

GODNATTGODNATT YA'LL!

mums?

Måndag 23 mars 09


tjaaaaaaa.

i torsdags fick jag ont i hjärtat när jag tränade? väldigt konstigt. Körtlarna i halsen hade även svullnat upp redan på morgonen när jag vaknade, och sen var jag väl lite småförkyld. När jag kom hem började jag sedan frysa ganska mycket och det visade sig att jag hade feber. Låg sedan med feber hela natten, runt 39 grader. inte nice..
fredagsmorse när jag vaknade hade jag ingen feber, så jag tänkte att jag kunde åka till skolan ändå, eftersom jag bara hade en lektion i 40 minuter. Efter skolan åkte jag till Entré, det nya köpcentrumet på värnhem. riktigt fint var det, tyvärr masssor med folk, men det var en hel del bra butiker och fikaställen (:. Stack hem och spenderade en mysig kväll med wille, pizza + film.
På lördagkvällen stack man på fest i Höllviken hos Andreas i ett båthus precis vid stranden, som tyvärr var väldigt kallt. Det löste vi genom att sätta på bastun.. haha! Åkte hem till malmö igen, och sov hos wille.
Dans klockan 3 på söndagar som vanligt, lite drygt när man går och lägger sig sent varje lördagkväll.. menmen, det gick bra ändå. Blir uppvisning i Maj antagligen.

Nu ska jag gå och sy in mina byxor som är alldeles för stora!

Dagens låt: Akon - Beautiful http://www.youtube.com/watch?v=Tv5qwsMhATw


tjingeling!


  saknar dock att jag inte hinner träna så mycket som jag egentligen hade velat.
  finns mycket som kommer ivägen nu känns det som..
bilden tagen från en match när vi mötte Gärsnäs. jag i blått.

SOLBRILLZ

GODDAG PÅ SOLBRILLORNA!
dryg dag i skolan, gick från 8 tills 4, och övat inför musikalen också.
imorgon blir det  både spanskprov och musikalövning med.
gjorde affischerna till lidia&johannas valkampanj idag också!

DAGENS LÅT: Love won't hurt you - Range


HELGEN?

annars är det chilllllllis,

tjingeling!

Tisdag 17 Mars 09



ska väl börja med att sammanfatta helgens händelser;
fredags - var hemma och pluggade hela kvällen, fick gjort ganska mycket och det kändes sjukt bra. Men tyvärr så kände jag mig väldigt nördig!
lördags - upp vid 1, hade samling till match kl 3. Kvarnby - Eskilsminne, träningsmatch, tyvärr blev det slagsmål.. haha jag var dock inte inblandad! Efter matchen blev det en snabb dusch och sedan åkte man direkt till farmor&farfar på kalas, eftersom farfar fyller 75 GRATTIS! och det blev väldigt god mat och trevligt sällskap! Vid halv 9 tiden åkte jag och syrran till centralen, hon skulle ta tåget och jag skulle byta buss och åka hem till wille. när jag kom dit var där redan folk, sen sov jag där.
söndags - vaknade av att oscar & andreas ringde vid 9 för dem skulle sticka. (dom hade också sovit där). haha.. fast jag somnade om och sedan glömde man bort tiden, vaknade igen vid halv 2, sen var det bråttom att komma till dansen som började kl 3! Fast jag hann även om jag missade bussen.. :) Mamma hämtade mig efter dansen, sen var det bråttom att duscha, packa lite saker osv. Och sen körde mamma mig till Lidia, på kvällen stack jag och hon på MBEF-fest inför musikalen, där det bara var folk som var inblandade och hjälpte till. En väldigt händelserik kväll ska jag berätta att det var! Fast självklart tog man det lugnt och somnade gott hos Lidia efter taxi hem, mackor och juice vid 3-tiden!
måndags - vaknade hos Lidia av att min mobil ringer vid 10, tyvärr är jag lite yrvaken och förstår inte att jag ska svara.. Fast en liten stund efteråt ringer Lidias mobil, då är det vår idrottslärare som berättar att hon är sjuk så varken jag eller Lidia kan ha utvecklingssamtal med henne idag. Vi går upp och äter frukost, sen börjar jag fixa mig lite och åker sedan till skolan där jag hade utv.samtal från kl halv 1 till halv 4. På kvällen blev det träning :))

Idag har jag annars varit i skolan, slutade vid 2, fast satt kvar till 4 och pluggade en massa. så nu har jag de flesta läxorna gjorde denna veckan. Stack hem till wille en stund sen också med oscar. Och nu ska jag faktiskt snart lägga mig och läsa AnneFranksdagbok som jag tyvärr har tappat stinget för igen... =/
 

Förresten så missade jag både One Three Hill & Gossip Girl i söndags! Vet någon var man kan hitta avsnitten eller när repriserna går? Kanske finns det någonstans man kan läsa vad som hände?.. haha.. känner mig lite desperat, tyvärr!


TJINGELING!


Tänkte också passa på att lägga in en bild på denna klänningen. Den sydde jag för ungefär 9 månader sedan, eftersom jag skulle använda den på min Bal i 9:an.
Har använt någon slags silkestyg under, som var ganska tjockt. Sedan sydde jag på ett spetstyg ovanpå och till sist veckade jag tyllen och fixade där nere. Även blixtlås i sidan och det rosa silkesbandet i mitten tänkte jag egentligen sy fast, men det blev super såhär!
Medans andra klänningar gick på ungefär 500-1500 kr eller mer, så blev min totalt ungefär 150-200 kr!

Torsdag 12 Mars 09



Imorse vaknade man av att det var ljust i sitt rum! mysigt tänkte jag, och tog skinnjackan på mig påväg till skolan. men den turen hade man ju inte hela dagen.. När jag skulle ta bussen hem så snöade det ju såklart.. SERIÖST? DET ÄR MARS MÅNAD. VI BORDE HA SOL OCH VÅR PÅVÄG! :o
Förresten så var jag i skolan och hade redovisning på engelskan. Lektionen slutade vid halv 11, och det visade sig att mina andra lektioner var inställda! hihi, jag som egentligen skulle slutat halv 4! Fast självklart kom jag på att jag hade musikal-övning halv 3.. så jag satt i skolan, gjorde klart alla inlämningsuppgifter och pluggade lite annat. Var hemmavid halv 5 ungefär. och nu ska jag sätta mig och göra massa matte! Har prov imorgon och jag ligger ganska långt bak, + att vi inte har haft matte på ungefär 2 veckor i skolan... så tyvärr hoppas vi på att jag klarar provet överhuvudtaget.

Blir ingen träning för mig idag heller.. börjar sakna fotbollen nu när jag knappt hinner träna, och tyvärr är det väldigt tråkigt :(.

Tänkte passa på att tacka så mycket för dom söta kommentarerna som jag fick av Amanda och Maja den "11 Mars 09". Det är jättekul och jag uppskattar det mycket! :) så fortsätt med det!



Dagens låt: I gotta find you - Joe Jonas
Finns även med i filmen Camp Rock.

tjingeling!

HAHA, snö i marsmånad! yeah!

Onsdag 11 Mars 09



Idag var det ingen vanlig skoldag, utan man var på föreläsningar i Lund hela dagen som var inom ämnet naturkunskap. riktigt tråkigt, tyvärr. Somnade till några gånger på den första föreläsningen, och på den andra var det lite lättare att hålla mig vaken, men när hon sänkte ljuset lite mer så..
       Efter det promenerade jag, kim, emma, matilda, monika och ella in till stan för att äta lunch. Fick en trevlig guide-tur av en kille som knappt kunde svenska som visade oss vägen, SNÄLLT :)! Gick in på saluhallen och åt, självklart så käkade jag ryggbiff, klyftpotatis & bearnaisås! gottgott!
       Sen fick vi skynda oss tillbaka till tredje föreläsningen, den var väldigt bra och handlade om Miljögifter i Östersjön och i Östersjölaxen. Sista föreläsningen var också intressant, handlade om klimatförändringarna i världen osv.
       Tog bussen hem, och nu har jag bara pluggat lite, imorgon blir det redovisning i engelska och sen håltimme där man ska fixa en massa med Lidia. Efter det blir det övning inför musikalen och på kvällen träning & matteplugg, eftersom jag har prov på fredag!

I helgen är det MASSOR som händer!


Förresten så ska jag svara på kommentaren jag fick på inlägget ''Måndag 2 Mars'',
en tjej som undrade vad jag använde för locktång, och ja,
Jag använder en locktång från Babyliss, som kallas Babyliss Press n' Curl, finns att köpa i de flesta butiker och kostar runt 400kr.


Fortsätt kommentera, det är ju bara roligare då! :)

Annars så är det DETTA klippet som blir dagens låt:

http://www.youtube.com/watch?v=E8FcF8hvcwg

Man kan faktiskt inte göra annat än älska den här killen :)


tjingeling!

ryggbiff m. klyftpotatisar & bearnaisås. dock hade jag redan börjat äta.. MUMSSS! :D



några bilder från tjejmiddagen hemma hos Kim i lördes.





10 mars 2009
<3
Wilhelm Schultz

Måndag 9 Mars 09



Idag blev det en ganska lugn dag, tränade faktiskt precis!
I lördags var det tjejmiddag hos kim, kommer nog in bilder på det senare. Annars så var man i höllviken på fest och sen sov jag hos wille så jag kom inte hem förrän i söndags. Mådde ganska dåligt hela söndagen, hade superont i magen, orkade varken sitta vid datan eller kolla på tv, utan låg i sängen och läste en stund. Fick hoppa över dansen & så också, men sen åkte jag på kalas hos min kusin. och det var ju alltid trevligt, och magen kändes bättre.

Till min förvåning så börjar jag komma in i AnneFrank-boken. Den var dryg i början, men nu börjar den bli mer spännande och jag läsar till och med på bussen påväg till skolan!

Jag & mamma har börjat pyssla massa kort igen, kulkul faktiskt!

Dessutom är det bestämt att jag ska sy systers studentklänning, så jag ska antagligen iväg och köpa tyger, mönster och massa sånt någon dag snart. Sen hoppas jag väl på att få igång allt rejält under påsklovet! :)

Dagens låt: Eric Prydz - pjanoo

tjingeling!

                                                               bild från höllviken i lördes hos någon andreas.
                                                         wille, jag, ebba, lidia + några random personer! haha



                                               bild efter en kväll i julas när jag&mamma hade pysslat julkort!

Lördag 7 Mars 09



Tjena!

Igår blev en väldigt kort dag i skolan, 09.00-09.40 svenska, sen satt man och käkade frukost på EspressoHouse med Lidia, Kim, Emma och Matilda - jättemysigt! Satt där i ungefär 2 timmar, sen skulle jag & lidia tillbaka till skolan för att ha spanska kvart över 12. men den blev inställd så vi åkte hem till henne, kollade på modevisningsvideon som nu är ihopklippt till en film där man har filmat från 4 olika vinklar! :) nicenice! Kostar 50 kr att köpa med fodral och allt! :)
Vi åkte tillbaka till skolan till halv 3 för att vi hade bokat bio-salen där vi skulle visa videon, efter det stack man sedan till fridhem med oscar&wille.
Lagade tacos och chillade framför tvn&så. sen stack vi på bio vid 9, såg Benjamin Buttons. Efter det stack man hem :).

Idag blir det tjejmiddag hos kimsan vid 6, sen sticker jag med lite folk på fest i Höllviken. Sover borta, så jag kommer inte hem förrän imorgon. Kommer förmodligen in bilder imorgon :)

Dagens låt: Laurent Wolf - No Stress! :D



tjingeling!

frukost på EspressoHouse, apelsinjuice + chailatte + scones!



Lidia & jag



Kim & Emma

Onsdag 4 Mars 09

Jag har verkligen trott att det har varit torsdag hela dagen idag. väldigt konstigt. haha. Började skolan med 3 timmars lång uppsats-skrivning i svenska. Efter det gick man till matsalen och hade mattävling, eftersom det var potatisbullar så tävlade vi om vem som kunde äta mest. Och vem annars, om inte jag äter 9 potatisbullar OCH en tallrik med klyftpotatisar&chivapchi(eller vad dem heter?)?? haha. tyvärr så vann jag, men kände man ganska mätt resten av dagen och det var ju positivt :D!

Stack på träning idag också, joggingrunda som man verkligen inte pallar med, men ändå sprang man.. Inte så värst jobbig träning annars. Imorgon är det min enda sovmorgon! och det ska bli skönt:).


Nu måste man sätta sig och gå igenom hela engelskredovisningen jag ska ha imorgon, Sen ska jag också läsa 100 sidor i Anne Franks dagbok, den ej förkortade versionen.. och sen blir det godnattt!



Dagens låt: Dead and gone - T.I. ft. Justin Timberlake


tjingeling!

Tisdagen 3 Mars 09



Tjena!

Försov mig idag igen... fast hann till skolan ändå denna gången - vilket var bra! Hade två lektioner, sen lunch(väldigt äcklig mat). Efter det kom taxin vid 10.45 och hämtade mig, Lidia och Kim för att köra oss till Kockums Fritid. Där skulle vi sedan föreläsa om SPIS, Make Poverty History och Malmö Borgarskola inför olika lärare och andra skolmänniskor från olika grund/gymnasieskolor i malmö. Väldigt roligt var det faktiskt, även om vi bara pratade i ungefär 20 minuter och hade frågor dem sista 20 minuterna. Åskådarna var väldigt positiva till allt vi hade gjort och man fick en liten extra kick av att få väldigt bra respons! :)

Efter att vi föreläst fick man lunch där också, som var betydligt mycket godare, kycklingfilé och goda bullar osv! :) Taxin hämtade oss igen vid halv 1, och körde oss vidare till Bellevuestadion där vi skulle ha idrott sista lektionen. Spelade tennis till en början, men sedan blev det beachvolleyboll! :)
Och eftersom jag skulle till fridhem och inte hem, så tänkte jag ta bussen och byta i stan. Men det visade sig att några tjejer i klassen skulle gå till Fridhem, självklart hakade jag på och tänkte att det inte kunde vara så farligt, även om jag hade tre väskor att bära.. var framme efter 1 timme.. haha Det säger ALLT! x)...

Imorgon är det uppsats skrivning i 3 timmar, börjar 8.15.. wish me luck!


SOLBRILLE-SÄSONGEN börjar komma känner jag! är det sol och plusgrader så på med brillsen!

Tjingeling!


Måndag 2 Mars 09



Tyvärr är jag helt utmattad, sovit 2 timmar sen jag kom hem från skolan. somnade på bussen imorse och även på bussen hem.. inte bra alls. Försov mig imorse också, så jag hann inte till första lektionen, utan kom till andra istället. På onsdag ska man skriva svenskuppsats i 3 timmar, en argumenterande text. Det gäller verkligen att skärpa sig nu alltså.
Imorgon blir det beachvolley på idrotten - bellevuestadion!
På lördagkväll blir det mysig tjejmiddag hos Kim som har fyllt 17 år! GRATTIS! :) kimdahlbeck.blogg.se om ni har lust att kolla in (:

tjingeling!
och detta var outfiten på Melodifestivalen. Kjolen köpte jag i somras, har använt den
kanske 2 gånger, eftersom jag var tvungen att fixa massa på den.
Men det är fixat och den är perfekt nu! :D
Tröjan från Ginatricot, med uringning i ryggen.
Gladiator-skor från H&M (LOVE THEM!)

Söndag 1 Mars 09



Next 3 repeterar inför melodifestivalen.



Tjatja!

Helgen har varit riktigt mumsig faktiskt, och det gillar vi! Genrepet inför melodifestivalen på fredagkväll med mamma. Och ja, snacka om att jag skrek när darin kom och gjorde gästnummer som var sjukt fint.. haha!
Och när jag satt inne på arenan, så ringer min telefon, och det är Adam i next3 som säger att dom är backstage nu. så självklart går jag ut och träffar den sötnosen! Ja, fyra år sedan sist.. vad ska man säga? Självklart blev man superglad, och han har växt en deel, men såg annars ungefär likadan ut! (; stod och pratade en stund, sen var han tvungen att gå in igen för dom skulle ju upp på scen.. så vi sa hejdå, och jag hoppades väl mest på att träffa honom en stund till innan han åker tillbaka till Norrköping. Så jag gick fram till scenen när allting var klart och så, sa hej till dem andra i next3 också. sa att dom var grymma och önskade dom lycka till på lördag! :)
och ja, Norrköping nästa @ påsklovet, för mig?

Annars har jag bara tagit det lugnt, sov borta i lördes. Hade samling till match vid halv 10 på söndagmorgonen, så det blev buss hem direkt när alarmet satte igång.
1-1 och en sjukt dålig domare som inte visste vad offside eller nolltolerans var... fast gjorde assist till vårt mål iallafall, och det var ju ungefär det enda som var positivt! KYLAN var inte trevlig...
Efter matchen åkte man hem, käkade våfflor och seden stack man vidare på dansen som man verkligen inte vill missa. (:
Och anledningen till Varför söndagar är så bra, är väldigt enkel:
One three hill och Gossip Girl ! (:

i sommar gillar vi kjolar av alla slag - förutom kort-kort....


tjingelingggg darlings!
RSS 2.0