tid för mig själv!


man behöver tid för sig själv, vilket jag då också har gett mig. Har börjat med ansiktsmaks ungefär 1 gång om dagen, på helgerna ungefär två. hoppas min hud blir bättre nudå! när jag änd var igång, så tog jag bort mitt persika/rosa nagellack, och istället gjorde jag lite fransk manikyr. vilket gjorde så att resultatet blev såhär(bilden).

det är verkligen inte speciellt svårt, men det tar tid eftersom man lägger lager på lager hela tiden och man måste vänta på att det ena har torkat innan man kan fortsätta. Det är nackdelen, men det blir ju snyggt till slut! :)

take your time for yourself to!


FASHION

mitt absoluta favoritköp denna månaden!

Min & Emmas Kräftskiva/Födelsedagsfest

Vår kräftskiva hemma hos mig blev lyckad efter många om och men!
Tack alla ni som kom, och tack för presenterna jag fick! Hoppas ni hade en kul kväll! :)


Här kommer lite bilder från igår.

jag & emma


ebba, jag emma, lisa


jag & stina



stina, jag, matilda, lidia



kräftis!

Nu tar jag det lugnt och fixar mig, ikväll blir det kräftskiva. :) Har suttit med ansiksmask efter min match idag också. Så min hud är jättemjuk nu :D!
Igår bakade jag 3 äppelpajer med min älskling som vi ska äta idag, haha!
have fun!


och.... vem bryr sig?

Att Mona Sahlin gjort misstag förr var det nog ingen som missat, att detta skulle vara nästa skandal verkar väldigt osannolikt. Jag bara undrar... vem bryr sig om hon tar ett specialchartrat flyg till en fest på mallorca? hon var antagligen bjuden, och det var ju en gammal vän som fyllde 50? Hade jag blivit bjuden så är det ju klart att man hade åkt dit! Förstår inte riktigt grejen med att hacka på politiker. Jag får en vibb av att pressen letar ännu efter skandaler som blir stora som hennes förra. Men tyvärr, det var ju en skandal där många höll med om att det var fel. Men hon fick en ny chans, och bara för hon gjorde fel då så betyder det inte att hon borde göra fel igen. Då vet hon att hon antagligen har fler ögon på sig. Men att LETA misstag och försöka få det till värsta skandel är ju lite onödigt....


Vem bryr sig om hon åker på en kompis 50-års fest på mallorca? Det hade väl vemsomhelst gjort om dom hade blivit bjudna!


artikel från aftonbladet.se

DOWN WITH THE ZOO'S

Engelskan som ska vara inlämnad imorgon är klar! Vi skulle skriva om djurs rättigheter - vilket kan låta jättekul(om man brinner för det), eller jättetrist(då man inte har någon speciell åsikt). och ja, jag är det senare alternativet. Det fanns då ''massor'' att välja mellan inom området djurs rättigheter tyckte min lärare. Medan jag satt där och tänkte, *undrar vad jag ska välja hm.............*. Det fanns bl.a. experiment på djur, päls eller inte osv. Jag kände att jag verkligen inte orkade göra det, men jag fick väl välja ändå. Det blev djurparker, Zoo's liksom. Och ja, det är ju nästan det ända ämnet som är väldigt enkelt att ha en åsikt om, vilket är skitbra för mig i detta läget. Det handlade typ om att djuren blev fruktansvärt behandlade i djurparker, man skär ner på deras utrymmen och deras utveckling som individ förstörs. Så.. DOWN WITH THE ZOO's!

sötis där...

cake!

Nu sitter jag här i skolan.. börjar snart på spanskan, men jag har haft en ganska lång rast. Jag trodde dock att jag skulle skriva klart min engelska, men självklart så har jag inte skrivit en enda mening... (haha?)
Nej nu istället tänkte jag berätta att jag ska göra 3 feta äppelpajer på lördag! Dock fick jag reda på att jag också ska spela match lördagmorgon. Får väl hoppas att min tå klarar det bara :)!
Nu ska jag iväg på lektion, vi hörs senare!

r.i.p. amanda

skrämmande.
spelade match mot henne för 2 veckor sedan.. nu finns hon inte längre..
vila i frid, amanda ohlsson


outfit









Trafficking


En hemsk verklighet som många känner till men ingen gör någonting åt...
Varför?

Gripande video på ca 16 minuter. du borde ha tid att ägna för att se videon denna korta stund det är av ditt stressade liv.


hopplöst?

färga håret hiiiiit och färga håret dit. gud vad alla pratar om det och därför gör jag också det! :D
mörkblond, brunett eller ljusblond som jag är nu?
väldigt intressant. Nämen funderar på att färga det lite mörkare i höst? vad tror ni?

bilderna är förståss på mig från 2006!








Höstlängtan

Längtar efter gröna blad som blir orange och gula
Längtar efter ljuset som blir mörker
Längtar efter kyliga mornar
Längtar efter vantar och mössor
Längtar efter höst.

Hjärntumör


Nu håller jag på med ett egetarbete om cancer, och då fick man välja bland ett par olika cancerformer och jag valde hjärntumör.
Tänkte ge er lite skrämmande fakta kring detta..

Visste ni att..
...en hjärntumör kan drabba exakt vem som helst! Vilket är en skillnad från alla de andra cancerformerna.
...varje år är det 1200-1300 personer som får diagnosen hjärntumör.
...det är den andra vanligaste cancerformen bland barn.





OUTFIT

Japp, vi gillar jeanstyg!

fixade ett par söta diadem till!

japp, såhär ser som ut då. går att köpas för 120 kr st om någon skulle vara intresserad.
:)
 



Filosofiskt tänkande

Vi säger att du lever under 2a världskriget. Du och din familj är judar. Ni är ganska rika och sitter just nu på ett tåg som innehåller personer med samma ekonomiska och religiösa ställning. Ni vet inte vart ni är påväg. Plötsligt stannar tågen och du och din familj går ut med alla andra. Du är bra vän med en general som jobbar på det koncentrationslägret ni kom till. Generalen(högt uppsatt nazist) får varje dag när nya tåg kommer med folk, välja ut ett antal personer som ska få dö i gaskammaren. Nu har han blivit trött på det och istället tar han dig lite åt sidan och går in på sitt kontor. Där sätter ni er ner och bakom generalen står en vakt med stort gevär i handen. Generalen säger nu till dig att det är din uppgift att välja vem som skall dö. MEN han ger dig två olika alternativ att välja mellan: 1. Du pekar ut 25 personer som ska dö. 2. Om du inte gör det så dör 50 st.

Alla på lägret är i ungefär samma åldrar, familjer som är rika, bra hälsa osv. Och kriget hade kunnat ta slut dagen efter. Det vet man inte..

Vad skulle du välja? Alternativ 1? Vem skulle du då peka ut? Alternativ 2? Varför?




Hittade min dagbok häromdagen..

Ja.. Min gamla dagbok tittade fram när jag städade. Jag såg den gula framsidan när jag lyfte på några böcker, och jag fick massor med minnen tillbaka. Jag började läsa lite ifrån början, och jag imponeras verkligen av mig själv att jag skrev så pass mycket, dvs. 2-3 sidor per inlägg när jag bara var 10 år gammal. Jag läste om vilka jag var kära i, vilken kompis jag bråkade med den dagen, och vad jag gjorde efter skolan den andra dagen osv. Men det roligaste var nog när jag lästa mina ''jag gillar'' listor. Det vill säga, jag skrev top 3 listor på Vilka killar jag gillade just då.. Haha typiskt en tjej i den åldern. Men det var väldigt sött iallafall. Jag läste vidare i dagboken och då märkte jag att det var ett inlägg där jag beskrev en födelsedagsfest jag hade varit på. Och OM det inte hade varit så att jag hade läst det, så tror jag aldrig att jag hade kommit ihåg vad som hände där. Nu kommer jag ihåg allt i detalj, men det är skrämmande att veta att jag hade glömt egentligen.

Nu efteråt så tycker jag det är jättekul att ha en dagbok där man har skrivit sina tankar i när man var mindre, för det upplever man bara en gång, men samtidigt så är det lite tråkigt att jag inte skrev mer än vad jag gjorde. Det hade varit så roligt att läsa det mer. Ska nog börja skriva dagbok igen. Alltså inte på bloggen, tyvärr skriver jag inte ut exakta känslor på bloggen, det hade nog bara misstolkats så jag vill inte riktigt ta den risken, plus att den är ju offentlig, så alla kan läsa den. Det finns nog personer man inte vill ska läsa just Det man har skrivit, så det är bättre att ha en dagbok som komplement till bloggen. Tycker jag iallafall!
PUSS & GODNATT

 

Svar:

Tess om Yesterday, was MY day!:

Gud va mysig jackan såg ut!
Du vet inte vart dom köpt den?
jätte fin blogg btw :)


Svar:
Hej! Tack så mycket. Jackan är av märket Fjällräven, finns i massor av olika färger. Köptes på Naturkompagniet i Malmö. :)

Gårdagen

Igår var jag i skolan som vanligt, men konsrtigt nog mådde jag inte så bra. Har haft huvudvärk mestadels av dagen. Tror verkligen det är något virus som går på skolan, många man pratar med mår lite halvkasst.. Hoppas inte det blir värre iallafall.
Efter skolan åkte jag och Emma K in till stan, där vi sökte en del jobb, lämnade vårt cv osv :). Hoppas att jag får något nu. När jag kom hem var jag ganska trött, så jag låg och kollad epå Project Runway en stund innan vi skulle äta. Sen åkte jag hem till Emma S där vi fick planerat väldigt mycket inför vår kräftis. Väldigt kul!

Idag har jag bakat 2 kladdkakor redan, och klockan är tjugo i 10 ? haha, nej jag är inte bara väldigt morgonpigg, utan det ringde på vår dörr kl halv 8 imorse. Det var min syrras kompisar som skulle åka till Göteborg med min syster, men så morgonpigg är inte hon, utan hon låg och sov när dom skulle hämta henne. Bra jobbat johanna!
Så jag vaknade och gick upp, sa godmorgon till kompisarna, och då visade det sig att dom trodde att jag var johanna! Ha-ha! Så lika är vi väl inte!

Nu ska jag åka och köpa fotbollskor, dom öppnar kl 10! hihi sen blir det match vid kl 3! :)

PUSS

Detta är då min storasyster och jag år 2006. Lika?

Nick Pitera

En kille. (eller tjej?)
Denna ''personen'' har en grym sångröst. Det unika med honom är att han kan sjunga som en tjej lika bra som han sjunger som en kille. Därför ska ni få ett litet smakprov på denna fantastiska kille! Har ni inte sett honom innan på youtube, så är det bara att söka på hans namn, det finns massor av videor där han sjunger olika låtar.
ENJOY! :)


p>

Efter en dag i skolan..

Var inte så lång dag i skolan idag.. hade matte en stund på morgonen, sen var jag ledig från den andra lektionen vilket var sjukt chill! så jag satt i borgarshopen en stund istället. Efter filosofin, som förövrigt var väldigt intressant idag där det blev en ganska härlig diskussion, så hade jag bokat filmsalen. Så medan stina, lidia och kimsan åt så fixade jag där inne. Sen kom dom och vi satt och kollade på en film som kommer bli en typ ''källa'' till vårt arbete om Afghanistan. Så vi satt och kollade på den mellan halv 1 och halv 3, sen tog jag bussen hem och nu har jag precis ätit middag. Ska iväg på träningen snart där jag ska bli masserad för andra gången så mina knutor i låren går ut..

Vi hörs senare! :)

Jag och min storasyster i London våren 2006.

Svininfluensan

Jag måste erkänna... Jag är RÄDD för att få svininfluensan. Jag vet att jag har lågt immunförsvar och har enkelt för att influensa. Dock vet jag att det är liten chans att man dör, för då måste man ha några andra sjukdomar av något slag också. Men vem vet. Det sprids otroligt fort och jag har redan märkt det i klassen att vi är mindre folk för många är sjuka.. Och vem vet om dom har svininfluensan? Fast iförsig är det ju bättre att dom är hemma än i skolan och smittar oss? Hoppas att ni - läsare inte heller blir smittade!
Vad känner ni?

Tar det lugnt i skolan..

Nu sitter jag här i biblioteket och tar det lugnt i skolan. Har lunch egentligen, och de flesta sitter ute, men jag håller Emma sällskap här för hon räknar matte :). Har nyss skrivit ut affischerna och ska sätta upp dom på skolan snart. Ikväll vet jag inte om jag sticker till ettornas officiella inspark, det ända jag egentligen vill göra där är se insparksfilmen där jag är med i. Men den kommer antagligen upp på facebook eller youtube annars. Kan nog länka den hit till bloggen också så ni får se den med!
Vi hörs senare! Puss
RSS 2.0