28/2 Totally torsdag

Det är för mycket slask och regn här i Umeå just nu. Trodde aldrig det skulle bli plusgrader redan, men se där vad fel jag hade! Snön smälter, men det lurar ju inte mig.. Tydligen har man vinter och minusgrader minst en månad tilll här, så redan på måndag igen var det dags för mer snö och -15 grader kyla. När tar det slut egentligen...?
Har tryckt en massa mönster på tyg idag på olika sätt! Det är verkligen kul, hoppas på att få till något mer än provlappar imorgon - isåfall kan jag ta massa bilder så ni får se. Tog en lång promenad med Ronja in till stan när vi slutade, där det var dags för mig att köpa nya brallor! Svarta tighta jeans med high waist - de enklaste och skönaste som finns att ha på sig.

Idag var jag klädd i svart och guld, + gummistövlar som är guldvärda(hihi) i detta slaskiga väder......




PUSS!

27/2 Pink and black.

Känns lite dags att försöka bli bättre på det här med nya bilder på bloggen, så nu kör vi igen. Ännu en topp från min lilla tur i  Stockholm på mig idag. Den är knallrosa och gjord i någon slags syntet-mocka! Sjukt skönt material, fina veck och dragkedja i nacken :) Idag har jag suttit och arbetat massor med Adobe Illustrator i flera timmar, för vi var tvungna att göra mönster som kan repeteras på hela stycken. Imorgon är det alltså dags att trycka detta på tyg! :) Även fast jag inte gillar mönster speciellt mycket, så kan det vara kul att veta hur man gör :) Säkert roligare när man kommer in i det mer och kan inspireras. Nu..... ska jag fortsätta med ett annat projekt - håller på att pimpa en gammal jacka lite. Guess what? hihi



PUSS!

26/2 Colouring everything

Då var det ännu en tidig morgon och dags för att färga tyger hela dagen. Verkligen roligt att få lära sig färga från grunden, både tyger och färdiga plagg dessutom med och utan mönster! Det blev en lång dag och dessutom hann jag både handla och träna. Nu är jag hemma, har precis lagat massa pasta carbonara och fylllt massa matlådor till veckan. Har ett litet projekt att forsätta på just nu ikväll också innan det blir läggdags. Och för en gångs skull så vill jag inte drömma mardrömmar inatt tack!!! :)

Ett av shoppingfynden från Stockholm på bilden.



Färgprover från idag! Åh så himla kul det var. Efter detta började vi göra massa färgkombinationer och mönster.

PUSS!
 

25/2 Stockholm

Tog en ganska oplanerad lite spontan resa ner till Stockholm i torsdagskväll. Åkte direkt till flygplatsen från skolan och var väl framme ganska sent på kvällen. Men har verkligen haft en riktigt mysig helg! Som vanligt när jag åker till Stockholm på korta visiter så blir dem fullspäckade med fikor, lunchar, middagar och festkvällar tillsammans med olika vänner. Kanske blev lite stressat emellanåt, men det var det värt! Ätit supergod mat iallafall och spenderat tid med otroligt fina vänner. Det blir riktig kvalitetstid alltså när man bara är där så kort tid!
Kom tillbaka till Umeå kl 06 imorse och stannade på skolan eftersom vi ändå skulle ha lektioner hela dagen. Men med 2 timmars sömn är det inte sååå himla lätt att koncentrera sig, det lovar jag. hihi men supergulliga Ronja mötte mig redan vid 6 på skolan och tog med sig massa saker så vi kunde göra mysfrukost när vi ändå var totalt ensamma på hela skolan. 

Nu är jag tillbaka i mina rutiner efter en minisemester till huvudstaden, så skola, träning och lite mer sy-stress står på mitt schema hädanefter.
och så lite bilder från helgen.. hihi

Soligt söndagsmys!

Hängde lite på Umeå airport.

Sturecompagniet i lördags.


Mysfrukosten imorse,

PUSS!

16/2 Snöstjärnor och iskristaller

Vitt, vinter, kallt, klart, hårt, mjukt, vackert, glittrigt, knastrigt. 
Snö
Snöstjärnor och iskristaller
Detta fick bli mitt tema på designuppgiften vi har och ska arbeta med i totalt 2 veckor. 1 vecka har redan gått, och jag borde ha kommit längre än vad jag har gjort... Men Moodboard check. Skisser check, experiment check. Material check. Bara att köra på fullt ut nu. Ni får se bild när den är klar hihi. Dock har jag ju enbart 1 vecka på mig, där jag också kommer vara upptagen med annat en del. Så för att kunna göra det välgjort så blir det nog inte något jättewow, men lite WOW hoppas jag nog ändå på :). Som vanligt är jag en liten överarbetare när det gäller sånt här.
 

hihi. PUSSSS på er.

12/2 Jag är en riiiiktig....

wait for it- ........optimist. 
Men ja, ni som känner mig vet väl det redan. Haha finns inte en enda inlämning jag har börjat med i god tid. Inte en enda bok jag har börjat läsa i god tid. ALLT som har deadline skjuter jag fram. hm... är det en bra egenskap? Nja, skulle väl inte tro det. Men går det att bota? hm.. skulle väl inte tro det heller. Eller jo, kanske om jag får göra något RIKTIGT roligt. Hade jag haft deadlines på att läsa Elle-tidningar så lovar jag att det hade gått undan! Men alltså, filosofiska utredande böcker kring den kreativa processen är väl inte det man prioriterar när man till exempel kan göra så hiiiimla mycket roligare saker? Som att städa tillexempel?! För det är exakt sådant jag får gjort när jag sparar det tråkigaste till sist. HAHA! När jag väl inte har nååågonting alls kvar att göra. Ja, typ sådär 1 timme innan deadline - så börjar jag skriva på exempelvis uppsatsen. Lagom tidigt typ. Men ja, hade nog ett litet flyt idag. Tog ju 58 minuter att kladda ner tre sidor fyllda med ord(förhoppningsvis är något läsbart). Så inlämning 2 minuter innan deadline, det är bra det.

SNAP, säger jag till optimismen i mig. Där fick jag dig allt!


Tänkte hälsa på mitt alvöra jag av någon anledning ofta får på bilder. Hejhej....... godnatt haha.

PUSS!

8/2 Dagdrömmer mig bort ett tag

Har inte kommit längre idag än upp från sängen, till kylskåpet och tillbaka till sängen igen. För här sitter jag och googlar efter en massa potentiella resmål. Ja jo, jag borde ju besöka Dubai. Sen skulle jag ju vilja åka till Maldiverna. Indien hade inte suttit fel heller. Brasilien kanske. Australien, whats up? 

Men istället vet jag innerst inne att jag BORDE åka till skolan och göra något vettigt. Skyller på att jag vilar upp mig efter mitt hårda träningspass igår...
Var tydligen bjuden på 2 fester imorgon iallafall. Hahaha jag menar, hur stor är chansen av ALLA jag känner här i Umeå att dem väljer samma lördag? Aja, väljer nog att ta mig till en inflyttningsfest och sen får vi se vad som händer. Och ja just det, behöver kanske någonting att ha på mig.. - Okej, jag får väl sy mig en blus då.

Förresten så hade vi introduktionen till vår nästa designuppgift i skolan igår. Så på måndag tänkte jag starta igång på riktigt och kanske berätta lite mer vad jag tänker göra :)



Hihi och kolla så fin min mobil är nu. Har ändrat utseende på apparnas genvägar med hjälp av en annan app. Pilligt, men roligt! hihi



PUSS!

5/2 Time flies

Redan februari. Nu går tiden fort.. Kan inte förstå att jag har bott här i Umeå över halva tiden, och nu är det inte så långt kvar tills jag flyttar tillbaka till Malmö. Det känns faktiskt helt underbart. Förstod verkligen inte hur mycket jag gillade Malmö förrän nu när jag inte bor där!

Idag har jag läst X antal vänners bloggar och insett hur mycket jag saknar dem, åh mina bruuudar! Hur ska alla hjärtans dag spenderas utan er?! Jo, här kommer jag sitta i mitt rum och kolla på the notebook och kränga för mycket gottis.. Dessutom så himla tråkigt att jag kommer missa en viss person totalt som flyttar från Sverige.. Senaste gången jag träffade henne var ju i julas, och vem vet när vi ses nästa gång? Har iallafall en anledning att åka till New York från och med i vår :) hihi! 

Nu har jag precis avslutat ett 2-timmar långt telefonsamtal med min fina smurf-kompis Anna! Det bästa med henne är att även fast vi inte pratar på massa månader så är vi lika ivriga när vi pratar om allt mellan himmel och jord, och allt är precis som vanligt igen. Min Stockholms-smurf, den 1a mars kommer jag och tramsar lite med dig i huvudstaden!

Lite Instagram-bilder såhär till mina läsare. Jag är sämst på att ta nya bilder med min digitalkamera, och mobilen följer ju med överallt. Så Forsbergsofies heter jag där!
 
Såhär mysig helg hade jag med massa nagellack, värmeljus, böcker, ansiktsmask och inpackningar!

PUSS! 
RSS 2.0