28/11 Champagne, goodiebags och modevisning ♥

Efter att ha spenderat hela dagarna, och då menar jag HELA dagarna med projektet så var jag så välförtjänt av att bryta av med något annat igår. Efter skolan så cyklade jag hem och lade vinflaskan på kylning! Det var dags att byta om, locka håret och dra sig mot Textile Fashion Center där det var Show Up Fashion Award - en typ talangjakt inom mode/designbranschen. Här tävlar man om sjukt bra priser för att utveckla varumärket och kunna starta en riktig verksamhet! Finns massor med information på deras hemsida, och guuuud vad jag egentligen är sugen på att söka själv. Men just nu har jag ju annat att fokusera på, så det kanske dröjer något år! Det var 10 finalister som hade modevisning och vi tog platser på front row, drack champagne, minglade, åt tapastallrik och drack massa vin. Detta livet är ju bara underbart! Dessutom fick vi inte mindre än en stor papperspåse fylld med produkter, tidningar, tandblekning, trosor, haha ja allt!!! En sån här välfylld och stor goodiebag har jag aldrig varit med om!

För att inte tala om personerna som satt i juryn och skulle utse vinnaren i tävlingen... Minna, Nordisk Designskolas rektor, och sen var jag ju totalt starstrucked av att Lars Wallin och Margareta van den Bosch som också satt med i juryn. Det blev lite mingel och jag sprang ju såklart på Lars Wallin direkt haha, lika bra att presentera sig ;). Så fantastiskt att jag typ nästan skakade när jag gick därifrån.. Vidare till Margareta van den Bosch, som är en så himla cool kvinna som gjort så himla mycket för modebranschen - imponerande!

Efter modevisningen så stack jag och ett gäng från klassen vidare hem till Janine där vi fortsatte kalaset med mer vin och massa dans. Sedan var jag ju tvungen att testa på Borås nattliv - en torsdag! XoY stack vi till - och det var faktiskt grym musik och vi dansade ända till klockan blev tjugo i 2 och vi började bege oss hemåt. Lite ovant att ställena stänger kl 02 när man är van vid malmös 04... Men det var ganska skönt eftersom jag tänkte infinna mig på skolan vid 9 på morgonen. Vi har haft eget arbete hela dagen, så man har jobbat vart man vill, när man vill det vill säga. Och jag satt ensam på skolan fram till klockan blev 12 när nästa bakistjej droppade in.. Sen en efter en kom och gick alla, de flesta lika bakis haha, - och klockan blev 7 när det var dags att cykla hem. Nu ser jag på Idol och njuter av en mysig fredagkväll, trots att jag är ensam och helst hade velat ha min älskling här denna helgen... :(

Imorgon kör jag till Göteborg och hämtar upp gammelsmurfen - och sedan vidare till Skövde för att krama en massa barn! :) Kan vara skönt att tänka på annat än skola och sticka iväg på lite jobb.


Jag och Lars Wallin, en fantastisk modeskapare!
Ni som sett hans utställning Fashion Stories vet vad jag pratar om ;)


Jag tillsammans med Margarete van den Borsch, H&Ms chefsdesigner från 1986-2007. Och nu arbetar hon som kreativ rådgivare på H&M och besöker Nordisk Designskola då och då!


Vinnaren av Show Up Fashion Award var Arethe, här är hennes bidrag!

Firade finaste Carolina i lördags! Utgång på Koi och Etage, sååå himla trevlig kväll! 
 


och jag jobbar timme efter timme med mitt J.Lindeberg projekt... 

/ S O F I E 

18/11 Tisdag ♥


I torsdags överraskade jag Robin med att komma hem en dag tidigare och körde direkt efter skolan mot Malmö. Det var tur eftersom att en extra dag att spendera med varandra gjorde såå himla stor skillnad. Förutom Robin så har jag hunnit med att träffa Carolina och innan jag körde hem i söndags så hann jag med lite julkortspyssel hos mammas väninna också. 

Skolan kör på som vanligt, nästa vecka ska vi ha en liten för-presentation med lärarna och nu helt plötsligt känns det som jag borde försöka få ihop allting nu. Har fortfarande en del modeteckningar, modeillustrationen och några saker kvar att göra i Illustrator.. Att bara sammanställa allt med snygg layout, färger osv. tar så himla mycket tid som man aldrig räknar med! 

Jag var hos frisören i måndags här i Borås, blev supernöjd och det var faktiskt inte så farligt dyrt heller. Bra med studentrabatt ;). Perfekt när frisören också vill styla och locka håret som har hållt sig hela dagen idag med hihi! Iallafall så blev det lite snabbplugg igårkväll efter frisören eftersom vi skulle ha tenta idag på morgonen i Designprocessen.

När jag kom hem från skolan idag så var jag så sjukt effektiv, har plockat undan, dammsugat och städat överallt och dessutom hängt upp mina nya tavlor!!! Tavelramarna är från Lagerhaus och själva tavlorna är posters jag har hittat på nätet i rätt storlek till mina ramar. Ganska mycket pill med mätandet och så jämfört med matbordet och tavlorna emellan, och är man perfektionist så ska det vara exakt ;) Klockrent blev det iallafall ;)
 
 
Lite skissarbete jag håller på med i projektet just nu!
Och äntligen är min utväxt fixad hihi! Långt, långt hår som har tagit åååår att spara! :)
 
Ni vet det där kylskåpet som alltid var fullt när man bodde hemma.. Synd att ens eget liksom inte fyller sig själv på samma sätt... och kul att mamma och pappa, som faktiskt bara är 2 st har ÖVERFULLT i sin kyl hahaha. Ätbart i min kyl? - Fetaost, ost, bearnaiesås, lite creme fraiche, morötter, vitlök. Hm.. undra vad det blir för middag...? :)
 
 
/ S O F I E  ♥

12/11 Onsdagkväll ♥

 

Hektiskt liv just nu, skolarbetet tar den mesta tiden av mina dagar. Men jag är ju en himla lyckligt lottad människa som faktiskt älskar det jag gör! Det känns som jag har lärt mig så himla mycket redan bara på några månader. Från att inte ha kunnat göra någonting alls i Illustrator, till att faktiskt känna att jag inte har några begränsningar alls, jag kan göra allt i princip(känns det som iallafall, haha)! Tycker det är extra roligt att utmana mig själv och att hitta nya sätt att göra saker på. Parallellt med vårt J.L projekt så får vi små uppgifter och jag vet knappt hur jag ska hinna med allt samtidigt som vi har tentaveckor nu med ett prov/vecka! Jag håller tummarna att jag klarar allt, och btw fick vi tillbaka den första tentan vi skrivit om materiallära, resultatet blev 3 poäng från full pott! 

I helgen så var jag hemma i Malmö hos min älskling, och det är alltid lika jobbigt att köra tillbaka till Borås och bli ensam i några dagar igen... På lördagen blev det lite förtidigt fars dag-firande med familjen och mamma&pappa hade gjort våfflor, mums! Men snabbt tillbaka till vardagen och mina student-måltider......

Igår så var jag på Svenska Moderådets trendseminarium inför 15/16 här i Borås på Textile Fashion Center, och det var väldigt inspirerande!!! Första gången jag är på ett riktigt trendseminarium, och jag lovar att det inte är den sista iallafall ;)

Efter att ha suttit på skolan sent varje kväll så var det idag dags att sticka hem när vi slutade för en gångs skull. Behöver dock jobba lite hemifrån och så men det är skönt att kunna sitta hemma och göra samma sak som jag hade gjort på skolan. Nu är det dags att sätta på en kopp te och kura ihop mig i soffan och försöka sammanfatta lite av det vi har tenta i på tisdag!


Lite mysiga bilder från min lägenhet ♥!



Kan inte bli för mycket marmor, eller? Nytt bäddset iallafall, ser så fräscht ut :)


En liten uppgift vi fick häromdagen som jag lämnade in igår.
Plaggskiss i Illustrator av balklänningen jag sydde till Nicki i våras! Kul att få testa göra så mycket detaljer och pärlor :)
 





Småpill i Illustrator till J.Lindeberg-projektet, kul! :) Vill ha dessa handskarna haha... :(
Våfflor hos mamma&pappa i helgen, mums vad gott! 


/ S o f i e  

2/11 Söndag ♥


Veckan och helgen har gått så himla fort! I vårt projekt i skolan håller jag på med mitt skissarbete och har dessutom börjat lite smått med illustrator där jag försöker få till fina plaggskisser/skoskisser. Tycker det går bra änsålänge iallafall! :)

I fredagskväll kom Robin hit och vi åt middag tillsammans och såg på Idol. Så himla mysigt att få träffa honom igen efter 12 (!) dagar utan varandra. På lördagen lagade jag svampmackor till frukost och sen körde vi till Göteborg för att gå på Kungsbacka Freeport Outlet! Jag köpte ett par Nike-skor och Robin köpte två par och ett par jeans. Vi åt lunch där och sedan körde vi vidare till Ullared för att köpa en del smågrejer och så. Så sjukt mycket folk där inne när vi kom dit. Men vi tog vars en korg och gick snabbt genom varuhuset och plockade på oss det vi skulle ha. Efter 30 min ställde vi oss i kön till kassan som också tog 30 minuter..... Men väl ute så var det dags att köra hem till Borås igen. Supermysig dag och på kvällen såg vi på Så mycket bättre och sen satte vi på en film. Lite tråkigt att tiden går så fort på helgen när man ses... Imorse gick vi upp och lagade gröt till frukost, och sen fick jag visa mina frisörtalanger och klippa Robins hår haha. Första gången någonsin jag klipper en kille, jag är ju inte ens frisör.. men det gick ju faktiskt bra :)

När vi sagt hejdå till varandra, (något som är minst lika jobbigt varje gång) så körde Robin hem mot Malmö igen. Jag bytte om till träningskläder och stack till gymmet för att få tankarna på annat håll än att jag faktiskt ska vara ensam i 5 dagar till innan vi ses nästa gång. Efter en snabb solning och 1 timmes intervaller på löpbandet så gick jag hem och duschade. Nu har jag precis ätit och sitter och kollar på film som går på tvn.. 
Nu är jag typ nästan sugen på att gå och lägga mig i sängen men klockan är bara halv 6 haha! Jag blir så förvirrad av att det blir mörkt ute så tidigt!

Nu har jag 5 dagars skola framför mig, och sen ska jag äntligen få köra hem till min älskling och stanna över helgen. Saknar honom redan.....
 

 


 

/Sofie
RSS 2.0