Torsdag 26 Februari 09



Tjena!

Jobbigt att man ska behöva sitta uppe till över midnatt på kvällarna för att få sakerna gjorda, men så är det.
Idag var jag inne på H&M, letade runt i hela affären efter mina efterlängtade gladiator-skor! och såklart hittade jag dem, så jag la undan dem till imorgon för då kan jag sticka och betala efter skolan :).

Imorgon är det melodifestivalen för min del! Repetition i Malmö Arena, och det ska framföras exakt som det ska på lördagkvällen. Tv-kameror och smink och allting, eftersom om det blir något tekniskt fel på lördag så kan dom ju bara sätta på det som spelas in imorgon (:. Så det ska bli riktigt roligt, åker dit med mamma och efteråt ska jag antagligen vidare till Limhamn och träffa kompisar, fest kanske eller något annat trevligt.

Funderar på att sy till en kjol lite, som jag jättegärna vill ha på mig imorgon.. men jag vet inte om jag hinner göra det.. Fast jag vill helst ha den kjolen med mina nya skor då. Hoppas verkligen på att få lite mer tid!

OCH förresten, Kronprinsessan Victorias och Daniels förlovning, förlåt men jag tycker det är så överskattat :s. Det är verkligen inte SÅ stort som dom gör det. herregud... alla vet att dom är förlovade nu, vi behöver inte ha det på aftonbladets framsiga i 3 dagar liksom..

seeeee u later!

tjingeling!

                                                idag försökte jag få till snygga hollywood lockar,
                                               tyvärr la dom sig och blev såhär när jag kom hem!

Onsdag 25 Februari 09



Hallå allesammans! (:

Inatt sov jag ca 4-5 timmar, inte bra. Sitter uppe och känner ångest över allt skolarbete vi har, men tyvärr kan man inte göra så mycket åt det mer än att försöka sitt bästa.
I skolan stog jag i 2 timmar och gjorde en Power Point-presentation till vår engelskredovisning som skulle varit på torsdag. Vi har ingen tid kvar att öva tillsammans, så vi har flyttat redovisningen till måndag istället, vilket känns myyycket bättre! Fast det ska ju alltid komma saker i vägen, så när jag gick upp till datatorget efter skolan för att fixa det sista på presentationen, så finns det ju såklart inte där. Puts väck!
Så imorgon ska jag till skolan tidigare för att kolla om jag har råkat spara den fel på datan.. :/ annars är vi körda.
Förövrigt ska jag läsa 7 kapitel i en tråkig spanskbok nu.
Historia-inlämning på fredag som jag MÅSTE börja på.


Förresten så ringde Adam i Next 3 mig idag och sa att han äntligen var framme i Malmö! Han sa också att dem skulle spela på Stortorget ikväll, men såklart kan ju inte jag komma =(. Annars är det Melodifestivalen som gäller för dom på lördag, och Tingvalla gymnasiedisco på fredag!

Adam ja.. Han träffade jag sommaren 2005 när jag var i Danmark på Dana cup med mitt lag. Jag minns att jag var lite kär i honom, hahaha. Han spelade i IFK Norrköping och var målvakt, och hade fått en hjärnskakning när jag pratade med honom första gången. Vi satt verkligen och smygkollade på varandra hela tiden under luncherna. Vi bytade vi msn:er och sen dess har vi hållt kontakten, och nu är det snart 4 år sedan vi träffades. Hoppas verkligen vi hinner träffas innan han åker hem igen efter melodifestivalen, annars får väl jag åka upp till Norrköping i sommar, någon som hänger med? :D


Och nu längtar jag, som alla andra, på studiebidraget och till VÅREN!

TJINGELING!

Måndag 23 februari 09



Nu har jag nyss kommit hem från fotbollsträningen som varade i 2 timmar idag. Klockan är redan 10 och jag borde sätta mig och plugga en massa nu. Naturkunskapsprov på torsdag, redovisning på engelska på torsdag, läsa 7 kapitel till i spanskboken och berätta om en scen på torsdag och historia-inlämning på fredag. Jag känner verkligen lite panik inför hur denna veckan kommer gå... haha.
Förövrigt så har jag varit i skolan idag, hade håltimme från halv 11 - tio över 2, ganska chill faktiskt. Men kändes som jag skulle behövt den tiden till att plugga nu istället. Fast jag brukar ju hinna ifatt allt ändå med alla mina sena pluggnätter!


Och förresten så gillar jag verkligen listor! Så jag tänkte lista dem 5 absolut hetaste plaggen i VÅREN 2009 som man verkligen inte får missa!

1. GLADIATOR-SKON!
dem har verkligen kommit igen nu efter förra våren, men nu med hög klack! - och det tycker vi som är korta om! Själv ska jag inskaffa mig ett par i helgen från H&M, antingen i bruna eller svarta :)!
2. SOLGLASÖGON
solbrillorna är hetare än någonsin! Satsa på något mer runda eller pilotbrillor i vår - tänk på att skaffa budget-brillor eftersom det är SÅ lätt att glömma dom någonstans eller ta i sönder dem.....
3. TRENCHCOATS!
snyggare än snyggast i vår, både som långa/korta eller i massa olika färger, upp till dig!
4. JEANSJACKAN
för mysiga varma dagar är jeansjackan perfekt att släpa med sig!
5. ROSETTER!
rosetter av ALLA slag varsomhelst! På skon, på diademet, på klänningen, det är bara din fantasi som stoppar dig!


Själv sydde jag rosett på min klänning jag använde när jag var programledare på Malmö Borgarskolas modevisning 2009.
Här är bild på klänningen!

Söndag 22 februari 09



På söndagar har jag vanligtvis dans från 3-4, men denna veckan är det sportlov alltså inställt, lite tråkigt tycker jag =/. Fast fick tid till att gå i stan istället. Imorse kom kusinerna och hämtade Totti för dom hade kommit hem, haha undra om man kommer sakna någon som hoppar upp i sängen och slickar en i örat varje morgon? :p.. tveksamt faktiskt.

Annars åkte jag till stan vid halv 3 tiden, skulle egentligen bara åka upp och köpa en mascara, men man vet ju hur det slutar.. När jag kom hem hade jag köpt mascaran, ett par skor och en tröja. Självklart behövde man en Powerking också för att bli lite söndagspigg!

Kan bara säga att jag älskar söndagar då mina 2 favoritserier går på tv, One Three Hill och direkt efter är det Gossip Girl! :D (kan inte undgå att säga att Chuck Bass är en av de absolut snyggaste på denna planet......)

TJINGELING!

                        Outfit idag, chinos, linne, ''stor'' t-shirt.
är perfekta kläder för en kort dag i stan och ta det lugnt hemma.        CHUCK BASS, SNYGGINGEN SJÄLV! (:

Lördag 21 februari 09



Idag har jag bara varit hemma och tagit det lugnt, skulle egentligen plugga, men det har inte gått åt så mycket tid till det.. än... Fast tyvärr är jag helt fast framför tv:n ikväll!
18.00-20.00 Honey på 5an (dansfilm med Jessica Alba),
20.00-21.35 Melodifestivalen på 1an
21.35-23.50 Hot Chick på 4an! (sjuuuuuukt rolig film....)

Fast mamma har ju faktiskt köpt en stor godispåse... så... varför inte skita i att plugga idag?  :))

TJINGELING!


& ja, vi passar en jättegullig Totti denna veckan!

Fredag 20 februari 09.



Denna dagen gick jag upp vid 11-tiden ungefär. Började städa mitt rum, och det slutade med att jag dammsugade hela huset medan syrran dammade och tvättade golv. nice! Efter det gick jag in i duschen, sen kom kim till mig & vi började fixa oss. Jag är såklart sjukt glad för när jag var på ansiktsbehandling i tisdags fick jag en hel påse smink av henne som hon inte använde längre! Så denna kvällen blev det prova massa trevligt nytt smink =)!

Lockade hela Kims hår, och det blev SNYGGT! Annars hade jag mest ångest för vad jag skulle ha på mig denna kvällen, men till slut övertalade Kim mig att ha min svart/lila volangklänning som jag sydde i torsdags. Så klänningen med ett par svarta strumpbyxor och svarta söta stövletter blev min outfit!
Vi åkte sedan till limhamn där vi hade en väldigt trevlig kväll hos Ebba med Lidia, Lowe, Joel. Blev tyvärr lite sent när vi skulle hem, och vi dessutom missade bussen i Limhamn..... Men vi sprang över gustav för att hinna med 6an som dessvärre bara gick 2 gånger i timmen. FLYT säger jag bara! Tack för kvällen! :)

TJINGELING!


Här är den Svart/Lila volangklänningen med både den lila rosen på vänster sida och den svarta rosetten på höger. Tog mig ungefär 4 timmar att sy denna. :)

Nytt försök!



Denna bloggen gjordes ungefär i mars/april 2008. Tyvärr så var jag bara aktiv och skrev i perioder, alltså väldigt tråkigt för läsarna.. haha. Men nu har jag gjort ett nytt försök, tog bort allt gammalt på bloggen. Alla gamla inlägg och bilder samt designen är omgjord. Så nu ska jag försöka satsa på bloggandet igen.

Bloggen kommer att vara personlig, men också innehålla mycket om mina kläder jag syr, det är väl det som jag först och främst tänkte på när jag skulle börja med bloggen igen. Fast eftersom jag inte har så mycket tid att sy nya kläder, så kommer jag även skriva vanligt om mitt liv och hur mina dagar ser ut. Men nu först tänkte jag presentera mig:

Mitt namn är Sofie Forsberg (som om man inte förstår det liksom ;s?), jag bor i Malmö och går första året i gymnasiet på Malmö Borgarskola. Där läser jag internationell samhällsvetenskap, en linje som handlar mycket om mänskliga rättigheter, internationella relationer, FN och EU. Skolan tar upp väldigt mycket av min tid då det är enormt mycket plugg och alla är extremt amibiösa!

På fritiden så spelar jag fotboll i Kvarnby IK, började spela när jag var 6, så nu är jag inne på mitt 11 år som fotbollsspelare. Jag går även på street/hiphop dans på Rydbergs Dance Academy, och dansar där en gång i veckan och jag gjort det sedan några år tillbaka.

När jag väl har tid över från mina aktiviteter och skolan, så gillar jag att sy. Jag syr kläder till mig själv, ibland redan från grunden, men kan också köpa ett plagg och sedan göra om det till något annat som känns mer personligt och unikt. Något som faktiskt börjat komma nu mer och mer för mig. Jag har sen ca 3 år tillbaka varit väldigt modeinriktad och inne på märkeskläder av alla slag, Köpte mest plagget för att märket syntes osv. Men nu senare känns det inte lika viktigt längre, även om jag fortfarande har kvar lite märkesnoja, så kan jag ändå känna att det kan vara bättre att köpa en vanlig tröja på H&M, istället för en likadan med ett märke på, tusen kr dyrare på MQ liksom. Att bära sina egna kläder som man själv gjort och att någon sen kommenterar ''Vad snygg klänning!'', gör att man känner sig lite mer stolt över sig själv varje dag. Så jag ska verkligen försöka få mer tid att sy kläder. Vi får väl se vad jag har än sålänge!

Har ni frågor eller undrar någonting så kan ni kontakta mig på: [email protected]
Annars är det bara att kommentera på! :)

TJINGELING!
RSS 2.0