28/10 Söndagsångest utan ångest.

Efter gymmet igår så blev det ännu en lugn hemmakväll, börjar bli alltför bekväm vid det nu tror jag! Somnade väl runt 12-1tiden och var uppe vid 8 imorse för att slänga in ytterliggare en maskin tvätt, bädda rent i sängen och fixa andra småsaker här hemma. Vid 5 började sedan mitt andra pass denna veckan på Polefitness, så nu har jag tränat väck min träningsvärk från gymmet igår! Och imorgon tänkte jag kanske ta en liten vilodag eftersom att tisdag och onsdag består båda av polefitness på kvällen efter skolan :)!

Dags att börja tänka på vad jag stoppar i mig också, så kan lite förbättrande resultat kanske synas inom en snar framtid. Imorse blev det havregrynsgröt och ett knäckebröd med skinkpålägg. Lunchen bestod av fruktsallad med 1 apelsin, 1 kiwi, ½ äpple, ½ banan, vindruvor och till det lite kvarg. Och nu efter polefitness-passet så har jag lagat nudelsoppa med grönsaker och kyckling. Så himla gott med lite chili och massa kryddor i så känns det som man är tillbaka i Asien all over again. ;)


Känner att jag varje dag är ett steg närmre min dröm. Och att det går några steg framåt och inga alls bakåt gör en bara mer driven att fortsätta kämpa. Dock är det svårt i en bransch som domineras av äldre människor med mer erfarenheter att kunna slå sig in genom allt, men om andra kan lyckas - så varför skulle inte jag kunna?
Dream big.



PUSS!

27/10 Get fit or die trying.

Hade en lugn kväll igår och gick och lade mig ganska tidigt. Imorse gick jag upp och städade min lilla lägenhet innan jag lagade en god frukost bestående av gröt och knäckebröd. Nu är det dags för att promenera upp till stan, där ska jag köpa några småsaker jag behöver innan jag drar till gymmet och kör ett stenhårt pass idag! :)

















Inpirerade till att gå och träna? do it!
PUSS!

 

26/10 Underbara fredag!

Då var fredagen här! Något som man längtar efter varje vecka enbart för att man ska få kunna slappna av under helgen och ta avstånd från allt skolarbete. 

Tänkte berätta att på något sjukt sätt så mår mitt hår mycket bättre i denna miljön än vad det har gjort någon annanstans. Jag behöver enbart tvätta det 2 gånger i veckan varav jag använder inpackning en av gångerna. Och jag som alltid har varit tvungen att tvätta det varannan dag alltid! Sjukt oekonomiskt och slösande på vatten ju. Så det här är bara bra för mig och jag hoppas verkligen det kan hålla sig såhär även när jag kommer hem igen, vi kan ju hoppas liksom! Ett problem är att min hud har aldrig varit torrare.... jag vet inte om jag tvättar ansiktet för ofta? Det flagnar liksom varje dag. Behöver hitta en grym fet kräm som man kan använda både på dagen innan man tar smink och en man kan använda på natten tror jag.. Tips kanske? 

Dessutom så har jag denna månaden faktiskt haft TOTAL koll på min budget och vart alla pengar tagit vägen. För det känns som den första månaden har jag köpt massvis av saker som man behöver i ett hushåll, så de pengarna har inte riktigt varit rättvist till hur jag har velat lägga dem. Men denna månaden gick bättre, och jag kan säga att jag har spenderat 1150 kr på mat totalt!!!! Helt sjukt bra tycker jag! Och då har jag även 6 matlådor liggandes i frysen och massvis med mat kvar att laga innan jag behöver handla. Dock så har jag ju såklart spenderat liiite mer på nöje denna månaden än planerat, både på grund av lite shopping inför designuppgifter, några biljetter till modevisningar och sen lite shopping där också. Men det har jag fått unna mig nu efter att ha hållt ner på kostnaderna så när det gäller mat. Nu när jag får mitt studiebidrag igen så ska jag köra en månad av total koll på varenda krona så får vi se vart jag kan spara in. Vill ju trots allt kanske kunna spara lite nu!


Time for school, hörs ikväll!
PUSS!

25/10 Torsdag

Imorgon är det fredag, äntligeeeen! Ska bli skönt att få skolarbetet ur huvudet lite i helgen.. Håller som sagt på med ett grupparbete nu inom hållbar utveckling och vi har fått temat Makt. Vi ska alltså sy en kavaj till Gustav Fridolin som är språkrör för Miljöpartiet.. Kommer bli grymt intressant när vi är klara eftersom vi är en grupp där 90% inte har sytt herrkläder tidigare. Men det är ju därför vi är här - så tyckte bara det skulle bli kul att lära sig sy ett herrplagg, även om jag nog inte kommer göra det så mycket framöver. Igår hade vi en del idéarbete och använde oss av gamla omoderna klädesplagg som vi vände upp och ner på dockor, klippte upp och placerade ut och in, i olika vinklar osv. Det var väl inte det roligaste jag har gjort men fick ju fram lite konstiga plagg! Nu är det dags för mig att laga lite middag, jag är ju superhungrig efter en lång dag i skolan.

Tänkte också berätta att hotellet till helgen 23-25 november i Stockholm är äntligen bokat, wiiiiiieee bara en månad kvar nu! :) 


PUSS!

23/10 Tisdagkväll

Efter X antal telefonsamtal, meddelanden och kommentarer angående mitt förra inlägg så är jag nu på topp igen. Man har sina stunder, även om de flesta är grymt bra så har man sina jobbiga stunder också ibland. Fina vänner har jag iallafall ♥!

Ikväll myser jag till det med Svenska Hollywoodfruar på tv, lite kladdkaka, en ELLE-tidning och massa värmeljus!  Förresten så tänkte jag säga att jag gillar när ni kommenterar, men hade uppskattat det ännu mer när ni skriver vem ni är så man kan svara er.. :)

Haha det ser ut som jag inte har några armar.. dem försvann? hm..

PUSS!



22/10 Saknar stressen och sömnbristen..

Ska försöka att inte låta så negativ, men guuud vad jag är trött på saker. Har ingen lust att blogga för egentligen har jag ingenting att blogga om... vad vill ni läsa liksom?

Och just nu tycker jag att det vi gör i skolan är såååååå tråkigt så det tänker jag inte blogga om heller! Gick hem och bakade mig en kladdkaka, FÖRSTA kladdkakebaket här i min lilla lya så det var ju bra. Men att sitta i sitt rum och kränga kladdkaka är kanske inte det bästa när man är så himla trött på allt. Ensamtid, javisst. Men såhär mycket ensamtid alltså - är det normalt?! Och jag längtar efter värmen, vill så himla gärna åka utomlands just nu, saknar mina vänner i Malmö, saknar livet i Malmö och nu blev jag bara arg över att vintern har kommit hit trots att det ändå var lite mysigt imorse. Kan väl inte sitta inne och kolla på Gossip Girl, Glee och SATC hela tiden? Eller kan man? Igår hade jag också massa egentid så ansiksmask, hårinpackning och sånt höll jag på med innan jag blev hemmafru och lagade storkok.. Vilken söndag... Kan säga att det är ganska stor skillnad mot mina söndagar i Malmö som bestod av jobb/mysdag/familj/vänner efter att ha jobbat hela lördagnatt. Men på något sjukt sätt så saknar jag det? Stressen, sömnbristen, jobben och att alltid vara uppbokad. Det har nämligen blivit en ganska stor chock att komma hit ensam när man var van vid att aldrig ha någon tid över till att ta det lugnt eller göra annat....

Det har gått ungefär 1/4 av tiden jag kommer att vara här i Umeå........suck. Ibland önskar jag att man kunde bli någon annan för en dag så man kunde uppskatta sitt liv lite extra, för just nu är allting ganska trögt.. 

Det där lilla extra hade jag behövt just nu, tack.


Detta inlägget blev inte riktigt som jag tänkt..
PUSS!

20/10 Umeå Fashion Week dag 5-6

Igår var jag inte alls på fashion week, utan åkte direkt hem till Ronja på förmiddagen för att plugga... Men det blev tyvärr inget pluggande haha, utan jag lekte snarare lite frisör. Tog ut massa hårförlängning och lim ur hennes hår som satt fast och sen blev det dags för både slingning och klippning! Jag tyckte iallafall att det var jätteroligt att äntligen få leva ut mina frisördrömmar och Ronja blev nog nöjd ;) På kvällen tog jag bara det lugnt hemma med lite filmmys! 

Idag var nästsista dagen på fashion week och den var fullspäckad med modeparader, modevisningar och massa evenemang överallt på stan. Och stan var typ full av människor, sjukt drygt med så mycket folk! Men det blev en lunch med Ronja och hennes pojkvän när vi hade sett på massa modevisningar och gått i affärer. Jag kom hem med lite ansiksmaskar, hårinpackning och värmeskydd för håret. Nu sitter jag här och har bäddat ner mig i sängen med en filt, massa avsnitt av gossip girl och varm choklad! Myslördag framför mig :)

Och såhär såg jag ut idag!




PUSS!

19/10 Umeå Fashion Week dag 4 (18/10)

Igår var fjärde dagen på Umeå Fashion Week och hade väl egentligen bara bokat in två saker idag. Så det blev en liten skön sovmorgon innan jag stack in till stan på eftermiddagen. Första stoppet blev Röda Korsets butik, jag hade bokat en vit pälsmössa som jag såg på visningen häromdagen så var tvungen att gå dit, prova den och isåfall köpa den om den satt bra - vilket den gjorde! Dock hittade jag massa andra pälsmössor också.. så fick faktiskt bli två.. en mörkbrun också, kunde ju inte välja färg så fick bli båda!

Efter det så gick jag i stan lite med Ronja innan det var dags för mig att gå på Filippa Ks modevisning. Det var jag och massa kvinnor i alltfrån 40-60 år. hahaha det blev inte bättre när dem serverade massa god mat med rödvin till, jag kände mig som en gammal tant som dricker rödvin ensam en torsdag liksom. Men sjukt kul, det var en upplevelse det med! Visningen var väldigt fin, modellerna hade grymt snygga enkla frisyrer och kläderna talar ju för sig själva, enkla plagg i bra kvalité. Fick en goodiebag med lite smått och gott i, och efter visningen så berättade dem att alla skulle känna under sina stolar, för det fanns en lycklig som hade ett presentkort under. OCH GISSA OM DET VAR JAG? Haha lycklig tjej gick in i butiken och köpte mig en supersnygg svart silkesblus med öppen rygg!

Här är lite bilder från visningen:









PUSS!


18/10 Umeå Fashion Week dag 3(17/10)

Igår var alltså dag 3 av Fashion Week och det var äntligen dags för våra kläder att ställas ut. Vi har haft flera tidningar som har skrivit om oss, radio kom och skulle rapportera och sen kom även SVT riks och direktsände nyheter där jag fick bli intervjuad! Verkligen superkul och sjukt bra PR för mig. :) Här kan ni hitta avsnittet ni som missade det: http://www.svtplay.se/video/359000/17-10-17-30

Tänkte även berätta att jag var på två modevisningar! Den första var precis i gallerian där vi ställde ut och det var Röda Korsets modevisning som några bloggare från Umeå hade hjälpt till att styla. Vid 6-tiden stack jag vidare med några från min klass till en annan visning som var ganska extrem. Där var inte tillåtet att fotografera, vilket jag kan förstå då de flesta var typ nakna när dem gick. En hade kroppsmålning, en annan hade några handväskor för bröst och rumpa, en annan hade några smycken för dem delarna också, och sen var det någon som hade en klänning helt gjort av löshår från Rapunzel. Det var sjävklart en ganska cool visning, men trodde inte det skulle vara SÅ extremt!!!

Lite bilder från dagen:

Ronja och jag tyckte det var tråkigt att inte kunna fotografera den extrema visningen, så här blev det några foton av oss på toan istället.. haha



Röda Korsets visning i Up2-gallerian!



















Vår utställning:












PUSS!
 

18/10 Umeå Fashion Week dag 2(16/10)

Totalt lugn dag som började med att sitta hos nageltjejen någon timme och få naglarna fixade! Skönt att man inte har så mycket skola just denna veckan faktiskt så man kan andas ut lite. Åkte till skolan för att luncha och lämna in min klänning så dem kunde transportera allt till vår utställning under morgondagen. Senare åkte jag hem igen innan jag gjorde mig redo för en modevisning jag skulle gå på. Det var Kii's modevisning, en butik här i Umeå som har kläder från Acne, Hope, Cheap Monday, Hunter, Vila, och massa mer! Det var iallafall väldigt trevligt, trots att jag var en liten ensam själ som vandrade runt bland alla människor som inte hade kommit ensamma...... Haha! Men jag hade kul ändå, fick mig en goodiebag med schampoo, balsam, ett armband från Pieces och ett iPhone-skal. Sen var det kvällsöppet i butiken och det bjöds på mat och dryck! Nice kan jag säga, fattig student gillar :).

Här är lite bilder från kvällen! Dock är det sjukt tråkigt att det inte blir så bra bilder när folk rör sig och man inte kan använda blixt. Men trots detta tog jag med de bästa bilderna så ni får se!









avslutade med en liten bild på mina nya naglar jag gjorde på morgonen! Äntligen lite förändring från vanlig fransk manikyr, det här blev förvånansvärt snyggt! :)

PUSS!

15/10 Umeå Fashion Week, dag 1

Åh, jag har haft en supersprudlande dag. Blir så lycklig när jag får sånna här energikickar och borde verkligen få det oftare! Helgen blev som sagt lite seg.. var mest hemma och fortsatte desperat se om alla säsonger av Gossip Girl, som jag gjort nu över minst 100 gånger ungefär. Kan fortfarande inte få nog - i love it. Och ni som inte har sett dem GÖR DET. :) 

Idag var första dagen på Umeå Fashion Week och jag är väldigt förväntansfull av vad det innebär! Tänkte att jag skulle ge mig ut på stan för att se vad som hände. Väl i stan så var jag tvungen att fixa lite ärenden, så köpte på mig en massa saker jag behövde till hemmet och så. I många butiker så fanns det extrapris på vissa varor för att det var UFW, i andra butiker var det tävlingar, bjöds på lite dricka, man blev sminkad, kunde bli stylad och flera företag hade olika sorters event. 

Nu på kvällen så bestämde jag och två andra från klassen att gå på Karina Ericsson Wärn's föreläsning. Hon är författare till boken Modebibeln, och jag kan säga att jag blev helt betagen. Tyckte det var en grym föreläsning! En snabbgenomgång om modet genom åren, allt från personer till klädeskedjor, till stora gigantiska bolag. Självklart köpte jag också boken på plats och fick den signerad, kan knappt vänta med att börja läsa!

Tänkte även berätta att imorgonkväll ska jag gå och se modevisningen Kii på Sagateatern här i Umeå. Kii är en butik som säljer kläder från massa olika märken, bl.a ACNE, Cheap Monday, Hope, Ida Sjöstedt, Nudie, Rodebjer, Snö of Sweden och massa fler! Ska bli så himla roligt, och på torsdag ska jag gå på Filippa K's modevisning också! Åh vad jag längtar! :D Kommer ta en massa bilder som kommer upp här på bloggen med!








Förresten så ska jag tillsammans med min klass som läser Fashion Design, ställa ut varsett plagg vi gjort under onsdag och torsdag. Här är länken till UFW's hemsida: http://www.umeafashionweek.se/static/sv/137/

Puss på er! 


13/10 Föregående helg och planering inför UFW

Hej!

Jag hoppas verkligen alla har haft en härlig vecka och föregående helg! Jag har varit fullt uppbokad själv under denna tiden och tyvärr inte hunnit blogga, men här kommer en lite sammanfattning av vad jag har hittat på! Min dunderhelg började med att jag i förra fredagen tog flyget mot Stockholm och vidare till Malmö. När jag hade landat var det bara att transportera sig i ösregnet(suck) mot huset och mitt älskade sovrum ♥. Väl hemma väntade jag in de andra familjemedlemmarna och det blev en stor överraskning att jag hade kommit hem. Som jag saknat er! Så fredagen spenderades med världens godaste hemmalagade finmiddag och massa mys med familjen och vovven. Och så fick jag äntligen sova i min egen säng igen! Usch vad jag saknar mitt rum egentligen... :( 

På lördagen blev det storshopping, det var mycket vi skulle hinna med så drog med mig mamma till Ikea, Rusta, Stoff och stil och sen in till gågatan för att köpa lite skor och dylikt till mig och presenter till pappa som fyllde år i onsdags. Det blev massa nödvändigheter som jag skulle ha med mig hit, förvaringar, massa köksmaterial och såklart tyger och dekarationer till min klänning jag ska visa upp på Umeå Fashion Week! På kvällen så blev det en riktig superduperfest med mina fina vänner. Åh, vilken bra kväll det var! Ett problem: glömde mobilen i taxin... Men det är sånt som händer. 

Söndagen kom lite släkt hit och vi åt trevlig middag och tårta för att fira pappa. Jag var jättetrött efter den vilda festen lördagnatt så jag gick och la mig ganska tidigt för på måndagmorgon så flög jag återigen tillbaka till Umeå. 

Veckan har varit väldigt tuff, haft jättemycket att göra eftersom jag missade både hela fredagen och måndagen när alla andra jobbade på med sina projekt inför Umeå Fashion Week. Så i tisdags var det bara att ta mig till skolan och sätta igång så snabbt som möjligt. Jag hade köpt allt material i Malmö, så jag hade fixat det mesta redan vilket nog var tur för alla andra såg ut att ha kommit ganska långt när jag kom dit. Men jag körde igång i mitt tempo och jag måste säga att jag blev förvånad över hur man hamnar i någon slags extas när kreativiteten flödar och man glömmer bort både hunger och verklighet. Rätt som det var så var klockan 21 på kvällen och jag hade arbetat i 12 timmar i streck med enbart en lunchpaos. KUL! Följande 2 dagar såg exakt likadana ut, men där påminde jag mig själv att ta med mig något snack så jag inte skulle svälta helt.. haha!

Men igår var det dags för vår första "presentation" av vårt plagg inför klassen. Tanken var att det skulle vara en överdel, men jag tyckte att det skulle vara tråkigt att hänga en överdel på en provdocka under UFW, så ville hellre göra en klänning. Och visningen gick bra, jag fick superbra respons från både klasskamrater och lärare som blev imponerade och pratade med mig individuellt om hur mycket dem gillade min klänning! Så det är verkligen kul att höra, för jag hade ju kämpat så!

Bilderna nedan är från vår visning igår i skolan, och där gick vi genom hela idéprocessen fram till slutgiltiga skissen och sedan fram till plagget - som alla skulle ha på sig under redovisningen(även om det var färdigt eller ej färdigt). 




Som ni ser är det lite pärlor på, men långt ifrån alla sitter där. Det ska komma mer, har bara inte hunnit än!













Här ovan var det enbart min visning av min vändbra klänning som jag gjorde, dock inte helt klar med pärlorna som dekoration, har en del kvar att sätta fast!

Och här nedanför kommer bilderna på resten av klassen.



Moni's framtisplagg


Tobias jacka


Jens jacka


Marlene's poncho


Angelicas blus

Ronjas taggklänning

Tomas väst

Ingrids jacka

Ingrids korta framtidsjacka

Amanda, Hanna, Sofia, Emelie i sina klänningar

Sofias klänning

Hannas klänning

Amandas klänning

Siri's klänning

PUSS♥!

5/10 Dunderhelg på gång

Då har jag en galen helg framför mig, bara så ni vet.. hihi 


PUSS!
 

4/10 Totalt inspirerad av kontrasten mellan svart och vitt.

Blev helt inspirerad av tanken att mitt plagg ska vara svart/vitt så började rita lite i mitt block. Kunde verkligen inte sluta så detta tog en hel eftermiddag/kväll. Började med vanlig blyerts och fyllde sedan i alla linjer och fyllde vissa ytor med svart tuschpenna. Ett lätt konstverk helt enkelt! Så sugen på att göra detta i grymt mycket större format på en av mina taveldukar som finns hemma i Malmö! :)


 
 


PUSS!
 

3/10 Skisser som förde fram mig till nästa projekt

Har alltså gjort lite idéarbete igårkväll och idag inför nästa designuppgift som ska vara klar om typ 1-1,5 vecka. Började bara rita med massa vattenfärg och så skulle jag se vart det tog mig! Började med 3 ursprungliga skisser, och sen tog jag det bästa från dem och gjorde 2 till.. Av dem slutgiltiga har jag valt den ena att sy som designprojekt 2. Har även tänk lite på funktionen av denna. Och tanken är att jag "fodrar" klänningen så att den är svart på baksidan.. Dessutom tänkte jag göra den vändbar - att du ena dagen kan gå ut i vit klänning, och sen bara vända den ut och in och att klänningen då blir likadan fast i svart! Hoppas min tanke fungerar och blir så bra som jag tänkt mig :)!






Klänningen som jag slutgiltigt bestämde mig för att göra. Anledningen till att jag valde denna istället för den här nedanför är enbart för vi är tvungna att använda vävt tyg, vilket betyder utan elastitet eller stretch. Så då fungerar helt enkelt inte den klänningen här nedanför att göra snyggt!






PUSS!

2/10 Dagens uppgift: Outfits gjorda av papper

Idag blev det dags för att göra lite idéarbete med hjälp av vanligt vitt papper. Det var väldigt roligt! Men inspirationen skulle ju kopplas till det kollaget vi gjorde häromdagen i skolan. Det var i sig ganska svårt.. tyckte inte mitt kollage gav tillräckligt med inspiration, så började göra något litet och sen spann jag bara vidare på det. Och såhär blev mitt resultat och hela klassens också!

















PUSS!

1/10 Kollage för september 2012.

3 sidor inspirationskollage för min egen del. Väldigt enkelt att göra själv! Bara använd en massa tidningar, sax, lim och dina tankar. Jag använder mig framförallt av Elle, den tidningen som ger mig mest inspiration :)!





1/10 Inspiration och idéarbete

Godkväll!
Min helg blev väldigt hektisk, mycket jobb och när jag väl var hemma så var jag helt slut. Kände mig lite seg i söndags och det ösregnade ute, så det blev ingen sushikväll som var planerad, utan istället lagade jag mat hemma och satte mig för att göra lite modecollage för september 2012. Älskar när kreativitetet bara flödar!

Idag var det däremot dundersegt att gå upp. Mörkt och kallt ute, men det blev absolut bättre av att vi hade idéarbete idag i skolan. Verkligen något av det roligaste som vi gör.. Startar ur en punkt och inspireras därifrån, sen går vi vidare och gör något annat osv. Nu skulle vi välja ett ord av ungefär 30 st, och jag valde "Stjärnglans". Utifrån det ordet skulle skriva upp massa ord som vi kopplade till det. Sedan utifrån dem orden så klippte vi ut massa bilder som vi satte ihop till ett kollage. Från kollaget skulle vi kolla på bilderna och skriva upp 5 nya ord som fick oss att beskriva kollaget. Så höll vi på ganska länge fram och tillbaka med ord, bilder, nyskapande, motsatser tills vi kom fram till en slutgiltig skiss. Så här i slutet av dagen så visade vi upp ordet, vårt kollage och den slutgiltiga skissen. Där pratade vi om vår idéprocess och det positiva/negativa med att vi var så pass tidsbegränsade i varje moment. Det blev också ett besök på Konstmuseét i Umeå, och jag tog lite intressanta bilder!



Mina idéskisser idag. Den slutgiltiga skissen tillsammans med kollaget och det ordet vi började med.


Bilder från Konstmuseét i Umeå!










PUSS!
RSS 2.0