20/12 Malmö nästa.

Åh, då ligger jag äntligen i min egen säng, ser på min egen tv, i mitt eget prinsessrum i Malmö. SÅ underbart det känns! Anlände redan vid lunchtid så jag har hunnit spendera hela eftermiddagen och kvällen med vovven + familjen. Nu gäller det att boka upp sig med de nära och kära de 2 veckorna jag har hemma. Imorgon är det dags för mig att besöka Emporia med mamsen och fixa de sista julklapparna, hem och äta mysig fredagsmiddag innan jag möter upp lite vänner för att dra vidare på en dundrande festkväll! Hoppas på att träffa flera fina vänner där ute i vimlet ♥.



och mitt fina prinsessrum med världens finaste tavla hihi 

PUSS!

19/12 Goodmorning sunshines

Uppe före julkalendern idag, ovanligt tidigt men riktigt mysigt! Ska laga god gröt till frukost innan jag beger mig mot skolan för att vara effektiv och arbeta så mycket jag hinner innan jag måste hem och packa idag. Imorgon är det ju dags för mig att åka hem till Malmö för att vara hemma i 2 veckor och fira jul och nyår! Har ganska mycket uppbokat faktiskt, och tyvärr har jag nu tappat rösten ssom jag alltid gör när jag blir dunderförkyld.. Så kan ju hoppas att jag blir bättre till helgen iallafall för då blir det utgång!

im coming home to my lovely dresses.

hihi bakade lite Coco Chanel-pepparkakor iförrgår :)

PUSS!

16/12 Söndagsångesten is back

Och där! kom den efterlängtade söndagsångesten tillbaka i vanlig ordning. Eller kanske borde säga söndagsstressen? Har inte så himla mycket tid kvar, men känns som jag har massor kvar att göra.. Igår var nog den SÄMSTA dagen för mig, guuud vad seg jag var och jag fortsatte sy en klänning, men innan jag gick hem så blev jag så arg och nu har jag totalt skitit i den klänningen och får göra något annat istället. Haha! Här går temperamentet upp och ner konstant när allt annat inte är i vanlig ordning. Ovanpå allt detta kan man säga att jag har fått världens trevligaste(not) dunderförkylning och halsont.

NU får jag ta tag i detta igen känner jag. Dricka någon kopp te och bege mig mot skolan för att försöka komma på bättre humör och lösa alla problem som kom upp igår på egen hand. 


PUSS!

14/12 Fredagsmys

"Äntligen fredag!" - Så tänker säkert alla.. För mig är det bara en dag närmre deadline av min kollektion. Så inget fredagsmys här inte. Tog en sovmorgon idag eftersom jag är en liten nattmänniska. Så därför jobbar jag ju hellre väldigt sent på kvällarna i skolan och då blir sömnen lite lidande om man ska upp tidigt igen. Så nu, kring 12-snåret ska jag bege mig mot skolan för att fortsätta med mitt skapande. Jag satt och broderade pärlor heeeeela dagen igår, dvs typ 10-12 timmar, så inatt var olika pärlor det enda jag kunde drömma om. Haha!

Men nu har jag gjort upp en plan på hur mycket jag har kvar att göra, och hur lång tid allting kommer att ta. Då är ALLT småfix inkluderat på plaggen, såsom små sömmar som måste göras, pressning, strykning, fållar osv. Så att jag kan ha så många plagg som möjligt komplett färdiga innan jag åker hem till skåne. 

Något som jag även har börjat tänka på är modeller och musik på visningen.. Båda delarna är VÄLDIGT viktiga för mig. Vill att allting ska stämma med stylingen, sminket, skorna, feelingen man får av musik i samband med plaggen och modellerna. Det måste bli precis som jag vill ha det, haha! Nu låter jag väldigt dominant men det är så jag har en tanke att man måste vara i denna branschen, totalt bossig!

NI får jättegärna komma med förslag på musik som hade funkat?!


Och så ännu en sommarbild på mig.. Märks det att vi har haft snö typ en månad här i Umeå nu? och det blir bara meeeeer. Måste liksom kompensera upp det hihi. Midsommarhelgen, ett underbart minne med världens goaste vänner ♥.

PUSS!

13/12 Third piece almost finished.

Är äntligen snart klar med mitt tredje plagg till kollektionen, känns skönt att det går framåt! Igår var jag dessutom i fotostudion hela dagen och gud vad roligt det var. Så himla mycket att tänka på med modeller, mina plagg, styling, blixtrar, reflektioner, bakgrund samt hur man fotar manuellt, för det är ju jag som ska göra allting! Men det kommer säkert bli suuuperbra. Tanken är ju att kollektionen är fotad innan visningen så att vi även kan ha någon form av installation/utställning och så att jag kan börja bygga på min designportfolio för Sofie Forsberg Design, wiiie!

Inatt drömde jag bara en massa mardrömmar, usch så himla jobbigt att vakna jätterädd flera gånger mitt i natten.. Så därför bestämde jag mig för att ta en liten sovmorgon istället och hoppade över luciamyset i skolan. Ska ta ett litet varv inom stan innan jag åker till skolan för att leta efter lite detaljer till mina plagg, sen har jag hela dagen och kvällen fram tills midnatt att arbeta. Det går framåt!!



PUSS!

9/12 Andra advent

Har haft mysiga dagar med en inneboende här hihi! Blev klar med en topp igår till kollektionen, så nu är det 2 plagg gjorda iallafall, men om jag får till det så blir det nog några klänningar till! :) Vi har lagat god mat, sett massa avsnitt julkalender och tränat. Idag väntar pepparkaksbak och glöggdrickande med fina vänner i min söta lilla lägenhet. Så himla perfekt till andra advent och så julmusik och pepp till tusen! 
 

Liten sneakpeak på toppen jag gjorde klart till kollektionen, man kan säga att det är en liten överraskning på baksidan haha ;) Men iallafall så är detta nog det enda plagget ni får en sneakpeak på innan visningen. Nu måste jag hålla mig inne med bilder! SVÅRT! :)


och en bild på mina fina vinternaglar som ska hålla över jul och nyår! hihi

SNÖPUSS!

6/12 Sneakpeak på kollektionen

Här får ni ett litet smakprov på kollektionen. Tänkte att det skulle vara kul att dela med mig av någonting som jag håller på med just nu! Men de färdiga plaggen kommer ni nog inte få se förrän vid visningen ;)

Dessa är tygerna jag arbetar med nu, utifrån det övergripande temat "I en bevingad värld" och mitt eget undertema "Svart på vitt/Kontraster".





Vad tycker niii?
PUSS!

5/12 Dags för lite pepp

Verkligheten kommer ikapp.. Så nu hade jag behövt lite stöd tack! Stresstålig, javisst. Eller? :) Hard work!




Jo men detta hjälpte väl lite!
Puss

4/12 Decemberkväll

Fina december. Älskar när snön kom och lyste upp min trista mörka vardag. Morgnarna som tidigare var det värsta är nu något av de mysigaste var dag. Promenaden till bussen med solskenet i ansiktet och att bländas av snön varje steg man tar, det lever man länge på. Så himla underbart! 

Skolan och kollektionen går framåt. Jag är dock lite för optimistisk kanske, tror att jag hinner mycket mer än vad jag nog egentligen gör. Och då försvinner dem timmarna sömn man skulle behövt liksom, haha! Men hellre kämpa och försöka få allt klart istället för att slappa, göra annat och hoppas på att det blir bra.

16 dagar tills jag åker hem till Malmö, längtar! Men stressen över att få klart mina plagg tills dess? Önskar att ett mirakel inträffar.



Puss på er finisar!

2/12 Första advent

Nu var det längesedan jag bloggade... Förlåt för det. Men man har perioder när allting blir väldigt mycket och man helt enkelt inte har tid att tänka på att sätta sig vid datorn och skriva ett inlägg.

Iallafall så har jag haft mycket att göra! En liten resumé? - Stockholm och Swedish House Mafia+massa fest och träffa vänner. Alltid lika uppbokad i Stockholm! Fika med en, middag med nästa, ett glas vin med den tredje.. ja kan ju försöka få plats med alla på en helg, men det är totalt omöjligt! :)
Sen har kollektionsarbetet börjat. All design, mönsterkonstruktion, skisser, sömnad osv. Det tar himla lång tid när man ska göra allting själv och det måste bli perfekt. Denna veckan har jag spenderat ungefär kl 10-23 varje dag i skolan.... I lördags blev det lite färre timmar, men fortfarande där! Och idag, söndag så tillät jag mig själv lite ledighet där jag fick in tvättning, städning, handling och träning! För det är saker man också behöver göra...

Men jag är glad över att det går framåt med kollektionen, och att jag får hålla på med någonting jag verkligen tycker är roligt att göra :)

Delar med mig av lite bilder från min Instagram den senaste tiden. Dem första kommer från helgen i Stockholm och Swedish House Mafia, och de i slutet är mina sena kvällar hem från skolan med snö och kyla!
Hoppas att alla ni mår bra  











PUSS!
RSS 2.0